Maximaal 3 procent spaarrente

sparenDe spaarrente is in één jaar tijd sterk verlaagd. Vorig jaar oktober stond de spaarrente nog op maximaal 5,25 procent. De hoogste spaarrente op een rekening zonder beperkingen staat nu op maximaal 3 procent.

Door de geleidelijke verlaging van de marktrente zijn ook de spaarrentes fors verlaagd. Vanaf 1 januari 2009 hebben de spaarbanken de spaarrente in kleine stapjes verlaagd. Enkele kleine banken bieden nog spaarrentes rond de 3 procent, maar de meerderheid van de banken zit maximaal op 2 procent.

De jacht op de hoogste spaarrente
Tot oktober 2008 lagen de spaarbanken onderling in een zware concurrentieslag. Steeds meer buitenlandse banken betraden de Nederlandse spaarmarkt om ons spaargeld in de boeken te krijgen. Banken als Credit Europe, ATB, The Economy Bank en AK Bank boden wekelijks hogere spaarrentes. De Nederlandse spaarders stapten voorzichtig over naar de banken met de vreemde namen. Na het omvallen van de Icesave Bank zijn de spaarders weer massaal gaan sparen bij de Nederlandse banken. Nu ook de DSB Bank omgevallen is letten de spaarders niet meer op de hoogte van de rente, maar op de degelijkheid van de bank. Spaargeld zal nu weer voornamelijk gestort worden bij Nederlandse grootbanken als Rabobank, ABN Amro en ING.

Lees ook:Spaarrente tot 3,1 procent omlaag
Lees ook:De spaaroorlog is weer begonnen
Lees ook:De Nederlandse grootbanken verliezen spaarders
Lees ook:Spaarrente boven drie procent
Lees ook:Spaarrente MoneYou en Aegon Bank omlaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.