Spaargeld voor langere tijd vastgezet

In het eerste kwartaal van 2011 hebben Nederlanders voor 2 miljard euro opgenomen van vrij opneembare spaarrekeningen, en 2,5 miljard euro op deposito’s gezet.

In een artikel op Nu.nl blijkt dat Nederlanders massaal hebben gekozen voor een langlopende deposito. Dit wordt veroorzaakt door de hogere rente die ze kunnen ontvangen door het vast te zetten. Volgens DNB hebben wij er nu ook minder moeite mee om ons spaargeld voor langere tijd vast te zetten. Uiteraard hebben de marketingacties van enkele banken ook meegewerkt.

Hogere spaarrente
U kunt een hogere rente krijgen door te kiezen voor een deposito van één jaar of langer, maar nog even wachten kan de moeite lonen. De laatste maanden voeren de banken uitsluitend nog renteverhogingen door. Deze week hebben onder andere de ASN Bank en Aegon Bank aangekondigd dat ze hun spaarrente gaan verhogen.

Het gaan om geringe verhogingen van 0,1 procent, maar de stijgende lijn zit er duidelijk in.

Wachten met het vastzetten van spaargeld
Mijn inziens kunt u beter nog een tijdje wachten met het vastzetten van uw spaargeld. De deskundigen verwachten dat de rente de komende maanden nog verder gaat stijgen. Op het moment dat de marktrentes hoger komen te liggen, kunt u ook een hogere spaarrente krijgen op langlopende deposito’s.

Helaas is de ontwikkeling van de rentestand moeilijk te voorspellen.

Lees ook:Spaarrente gaat omhoog, richting drie procent
Lees ook:Spaardeposito’s steeds populairder
Lees ook:Spaarrente vastzetten?
Lees ook:Spaardeposito’s in tijden met lage spaarrentes
Lees ook:100 euro sparen in ruil voor één Snicker per jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.