Spaarrente gaat omhoog, richting drie procent

Sinds het begin van september is de spaarrente weer stijgende. De eerste van de maand heeft LeasePlan Bank de rente verlaagd met 0,1 procent, maar er zijn ook verhogingen doorgevoerd door andere banken.

Langzaam gaat de spaarrente weer richting de drie procent. De hoogste spaarrente wordt nu geboden door Delta Lloyd en tot hetzelfde concern behorende OHRA. Ze bieden beide een spaarrente van 2,9 procent. Deze week heeft ook de Westland Utrecht besloten om haar spaarrente te verhogen met 0,1 procent. Zij bieden nu een spaarrente van 2,8 procent.

Het gaat langzaam, maar de spaarrente gaat weer duidelijk omhoog. De laatste maanden worden de banken ook weer actiever om nieuwe spaarders aan te trekken. SNS Bank heeft veel reclame gemaakt voor haar betaalrekening waar ze een rentevergoeding over geven. Enkele banken zijn ook actief aan de weg aan het timmeren met deposito’s met een aantrekkelijke spaarrente.

Kiezen voor een deposito, of wachten op een hogere rente?
Door uw spaargeld voor een aantal jaren vast te zetten kunt u een aantrekkelijke spaarrente krijgen. Gaat de rente echter nog stijgen de komende maanden, dan kunt u beter nog even wachten op een beter voorstel. Persoonlijk blijf ik de renteontwikkeling nog even in de gaten houden, voordat ik ga kiezen voor een deposito met een langere looptijd.

Lees ook:Spaarrente omlaag?
Lees ook:Hoogste spaarrente 2,75 procent, wie biedt meer?
Lees ook:Spaargeld voor langere tijd vastgezet
Lees ook:Hoogste spaarrente weer omlaag
Lees ook:Spaarrente boven drie procent

Eén reactie op “Spaarrente gaat omhoog, richting drie procent

  1. Bank

    Altijd fijn hogere spaarrentes, maar hopelijk zijn de voorwaarden ook gunstig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.