Hoogste spaarrente op een betaalrekening

U kunt bij de Friesland Bank een hoge spaarrente ontvangen op een betaalrekening. De Spaar & Betaal Mix van de Friesland Bank is een combinatie van een spaar- en betaalrekening.

De Friesland Bank is niet de enige bank die een rentevergoeding geeft op een betaalrekening, maar wel de enige die een spaarrente biedt die kan oplopen tot 2,7 procent. Indien u een saldo hebt tot €5.000, ontvangt u een rentevergoeding van 0,5%. Bij een hogere spaarsaldo tot €15.000 ontvangt u 1,7 procent. Vanaf €25.000 ontvangt u maar liefst 2,7 procent aan spaarrente. Het is een rekening zonder opname beperkingen. Het unieke is dat het naast een spaarrekening ook uw betaalrekening is.

Dit vind ik een spaarrekening met een toegevoegde waarde. U hoeft nooit meer geld over te boeken bij een tekort of een overschot op de betaalrekening. Dit voorkomt ook de kans op roodstand, want uw spaargeld staat op dezelfde rekening. De spaarrente is ook zeer interessant, zeker in het geval u meer dan €25.000 aan spaargeld hebt. Uw spaargeld bij de Friesland Bank valt onder de Depositogarantieregeling.

Een nadeel is wel dat uw spaargeld minder veilig staat. Bijvoorbeeld met skimmen kunnen ze uw spaarrekening leeghalen, wat bij een gescheiden spaar- en betaalrekening vrijwel onmogelijk is. Schade door skimmen krijgt u terugbetaald, tenzij u niet zorgvuldig bent omgegaan met uw pinpas. Zie hierover ook het artikel van de Consumentenbond.

Lees ook:SNS Bank geeft rentevergoeding op betaalrekening
Lees ook:Veel overstappers naar SNS Bank
Lees ook:Hoogste spaarrente weer omlaag
Lees ook:Bank of Scotland biedt 3,1 procent spaarrente
Lees ook:Nieuwe betaalrekening kiezen

2 reacties op “Hoogste spaarrente op een betaalrekening

  1. Gerben Dijkstra

    Voor meer informatie kun je ook terecht op de website van Friesland Bank!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.