Veel overstappers naar SNS Bank

SNS Reaal is druk aan de weg aan het timmeren om klanten aan te trekken. Met haar betaalrekening waarop u een spaarrente ontvangt, trekken ze honderden nieuwe rekeninghouders aan per dag.

SNS Reaal doet goed zaken met haar labels: ASN Bank, Regiobank en SNS Bank. In het eerste half jaar van 2011, hebben ze 102.500 nieuwe spaarders aangetrokken. Het spaartegoed in de boeken van SNS Reaal is het afgelopen half jaar met drie miljard euro gestegen. Het afgelopen half jaar heeft SNS een winst geboekt van 44 miljoen euro, maar ze hebben nog een schuld openstaan bij de staat van 565 miljoen euro.

SNS Reaal heeft slim gebruik weten te maken van het feit dat zij als één van de weinige banken een rentevergoeding geven over geld op de betaalrekening. De rentevergoeding bedraagt 1,25 procent over het tegoed op de rekening. Hoewel de vergoeding slechts laag is, lijkt het een leuke manier om extra rente te krijgen over uw geld. De rekening heeft echter een groot nadeel, de kosten bedragen maandelijks 2,50 euro.

Berekening
Uitgaande van een gemiddelde saldo van 1.000 euro op uw lopende rekening, krijgt u per maand een rentevergoeding van: 1.000 x 1,25 procent = 12,50 euro / 12 = 1,04 euro.

Met andere woorden: voor de rentevergoeding hoeft u het niet te doen. Het blijft wel zaak om de kosten die banken vragen voor de betaalrekening te vergelijken.

Lees ook:SNS Bank geeft rentevergoeding op betaalrekening
Lees ook:ING stopt met stuntrentes
Lees ook:Hoogste spaarrente op een betaalrekening
Lees ook:Nederland heeft er een nieuwe bank bij – Knab
Lees ook:Topman SNS Reaal verdient €550.000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.