Garantiebedrag Bank of Scotland ook 100.000 Euro

Sinds 1 januari geldt binnen Europa gelijke garantiebedragen. Voor het spaargeld bij Bank of Scotland geldt hierdoor ook een bedrag van €100.000 in plaats van €50.000.

Bank of Scotland valt niet onder het toezicht van de Nederlandsche Bank. Zij vallen namelijk onder het Britse garantieregeling. Door Europese regels hebben ook de Britten het garantiebedrag verhoogd naar €100.000.

Bank of Scotland
Deze bank is in 2010 toegetreden tot onze spaarmarkt, maar zij zijn niet nieuw in de financiele dienstverlening in ons land. Zij zijn al elf jaar actief als hypotheekverstrekker. Op dit moment bieden zij een spaarrente van 2,4%. U ontvangt een spaartegoed van €20 indien uw spaarsaldo op 31 januari 2011 €5.000 of meer bedraagt. Hiermee bieden zij één van de hoogste spaarrentes op dit moment.

Leaseplan Bank biedt op dit moment de hoogste spaarrente, namelijk 2,57%. Op dit moment geven ze echter geen nieuwe spaarrekening meer uit. U kunt zich wel inschrijven om een email te krijgen zodra zij weer rekeningen uitgeven.

Lees ook:Bank of Scotland verhoogt spaarrente
Lees ook:Hoogste spaarrentes verschillen nauwelijks
Lees ook:De Nederlandse grootbanken verliezen spaarders
Lees ook:Spaarrente naar 3 procent
Lees ook:Hoogste spaarrente omlaag

4 reacties op “Garantiebedrag Bank of Scotland ook 100.000 Euro

    1. Juul

      Patrick, bedankt voor de tip!

        /   Beantwoorden  / 
  1. B.Verton

    goeden dag. ik heb per heden € 5.000,- op een spaarrekening gezet bij de Bank of Scotland. mag ik aannemen dat mijn geld wel “safe”is? ik zie nu ook dat deze bank niet onder het ned.garantiestelsel valt.
    met vriendelijke groet.
    Ben Verton

      /   Beantwoorden  / 
  2. Juul

    Het valt niet onder de Nederlandse garantieregeling, maar dat wil nog niet zeggen dat de bank minder veilig is. Hoe veilig de bank is durf ik niet te zeggen. Het is een bank met een rijke historie, maar het verleden heeft bewezen dat alle banken kunnen omvallen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.