Nederland is financieel gezond

Een aantal landen in Europa hebben het moeilijk, twee landen moeten zelfs financiele hulp hebben vanuit het noodfonds. Uit een artikel in het Parool blijkt dat Nederland het beste bestand is tegen de crisis.

Er zijn op dit moment vier landen die het financieel moeilijk hebben in Europa, namelijk Ierland, Griekenland, Spanje en Portugal. Ierland en Griekenland hebben al hulp ontvangen. Economen verwachten dat Spanje de problemen zelf wel kan overbruggen. Portugal moet mogelijk nog wel hulp uit het noodfonds hebben.

In Nederland zitten wij financieel goed in vergelijken met de andere Europese landen. Dit wordt voor een groot deel veroorzaakt door onze zuinige inslag, waardoor wij gemiddeld veel spaargeld bezitten. In ons land moeten wij ook zwaar bezuinigen, maar wij hebben het nog goede vergeleken met de ons omringende landen.

Lees ook:Noord-Euro in plaats van de Euro?
Lees ook:Trouw aan de Euro of terug naar de gulden?
Lees ook:Bijna de helft van de inkomsten gaat naar de Fiscus
Lees ook:Krijgen we de gulden terug?
Lees ook:Bijstandsuitkering voor Polen

Eén reactie op “Nederland is financieel gezond

  1. Achtergestelde Lening

    Toch kan het geld-smijtwerk naar Zuid-Europa nog wel een staartje krijgen. Wij moeten ook de broekriem aanhalen en het potje is toch een keertje op. De leningen verstrekt aan Griekenland schijnen achtergestelde leningen te zijn, waarbij risico nu eenmaal niet te verwaarlozen valt…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.