Blijft NIBC Direct jouw keuze?

wel of niet teveel risico voor jouw spaargeld?NIBC Direct is bijzonder populair onder de spaarders die zoeken naar de hoogste rente bij een Nederlandse aanbieder van spaarrekeningen. In de poll die ik hield onder bezoekers van deze blog ging 24% van de stemmen naar NIBC Direct – op de vraag waar jullie je spaargeld wilden stallen. NIBC heeft als één van de eersten last gekregen van de kredietcrisis en zei daar overheen te zijn. Maar vraagt nu toch om steun van de overheid.Geen steun in de vorm van een miljardenbedrag, maar steun in de vorm van een garantie. Het betekent dat de Nederlandse staat garant gaat staan voor een obligatielening die NIBC gaat uitgeven voor een totaalbedrag van 1 miljard euro. Koop je zo’n obligatie, dan heeft die dus in feite de zekerheid van een staatsobligatie. Want betaalt NIBC niet terug, dan doet de overheid dat. Zo begrijp ik het toch goed? Dat zal mede te maken hebben met het verlagen van de creditrating van NIBC door Standard & Poor’s.

Is dit nu positief of negatief voor het sparen bij NIBC Direct? NIBC gaat op een andere manier geld aantrekken: door een obligatielening uit te schrijven. Is de spaarmarkt uitgemolken en hebben ze nog meer geld nodig? Of gaat de rente op de spaargelden bij NIBC Direct nu omlaaag? Het zal er ongetwijfeld aan liggen welk rentepercentage er gerekend wordt over die obligaties. Dat is met de garantie van de overheid in ieder geval lager dan zonder.

Dat verlaagde kredietwaardigheidsoordeel, speelt dat nog mee in jouw overwegingen ten aanzien van je spaargeld? Of heb je zoiets van: het valt toch onder de garantieregeling!

Lees ook:Wij garanderen Duits spaargeld…
Lees ook:Met z’n drieën op één
Lees ook:Spaarrente NIBC Direct omlaag
Lees ook:Kan NIBC Direct jou overtuigen?
Lees ook:Zelfs 5,5% kan makkelijk bij NIBC Direct

2 reacties op “Blijft NIBC Direct jouw keuze?

  1. Maarten

    Ik denk dat NIBC de zaak nog steeds onder controle heeft. Waar ik wel bang voor ben is dat de andere spaarders bij NIBC in paniek raken. Dan zou er een run op de tegoeden kunnen ontstaan waardoor de solvabiliteit in gevaar komt. Bottom-line is het spaargeld gegarandeerd, dus is het nog steeds een veilige ‘belegging’.

      /   Beantwoorden  / 
  2. George

    De negatieve reacties komen voort uit de korte tijd dat NIBC Direct op de spaarmarkt zit. Veel banken zitten in de problemen maar doordat ze al jaren “meedraaien” en bijna niets bloot geven blijven die bekende grote banken het vertrouwen van ons houden, maar vergeet niet dat zij jarenlang hun zakken konden vullen met ons geld. Nu kunnen ze allemaal wat meer geven en zodra de kleinere door de negatieve reacties het veld moeten ruimen, kunnen zij ons weer verder laten slapen. Ik hoop dat de “kleintjes” de grote wakker kunnen houden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.