Bankrun bij Dexia?

De Belgische krant De Tijd meldt dat er gisteren (4 oktober) voor 300 miljoen euro aan spaargeld van de rekeningen is gehaald bij Dexia. Dit soort acties en vervolgens de media die hierover bericht, kan een bankrun veroorzaken.

Op Tijd.be worden de ontwikkelingen zelfs van minuut tot minuut bijgehouden. De 300 miljoen euro is slechts een klein deel van het spaargeld dat Dexia beheerd, maar de klanten van de bank gaan er mogelijk naar handelen. Als dat gebeurt, kan het binnen één dag afgelopen zijn voor de bank. Een bank zonder spaargeld van hun klanten, kan niet meer functioneren.

Premier Yves Leterme en minister van Financiën Didier Reynders, hebben al aangegeven dat spaarders niet hoeven te vrezen. Ze gaan hun spaargeld niet verliezen.

De topman van de bank, Jos Clijsters, heeft aangegeven, dat klanten zich geen zorgen hoeven te maken. Een dergelijke uitspraak geeft klanten uiteraard geen vertrouwen. Tot het moment dat een bank omvalt, zullen de topmannen blijven roepen dat er niets aan de hand is.

Lees ook:ASN Bank en Triodos profiteren van bonusrel
Lees ook:Provincie Gelderland heeft €100 miljoen aan obligaties Dexia
Lees ook:Ongelukkige nieuwsberichten over de ING
Lees ook:Topman SNS Reaal verdient €550.000
Lees ook:Extreme salarissen bij ING

Eén reactie op “Bankrun bij Dexia?

  1. Adri

    Ja het veilig stellen van je spaar”varken” op werelddierendag krijgt bij Dexia wel een hele rare bijsmaak !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.