Spaarder is niet tevreden met hoogte spaarrente

Uit een peiling van TNS-NIPO blijkt, dat 60 procent van de spaarders niet tevreden is met de hoogte van de spaarrente. Dit komt vooral doordat de inflatie oploopt en de rente nog steeds laag is.

De spaarders zijn van mening dat de spaarrentes laag wordt gehouden door de banken. Maar ze hebben er vooral moeite mee, dat de inflatie een grote negatieve invloed heeft op de waarde van het spaargeld. In tijden met hoge spaarrentes werd dit nog gedeeltelijk gecompenseerd.

Er zijn 6,3 miljoen gezinnen die sparen. Ze hebben gemiddeld € 37.000 aan spaargeld. Ruim 17 procent van deze spaarders is het afgelopen jaar overgestapt naar een andere spaarrekening.

Volgens het CBS bedraagt de inflatie 2,3 procent. De hoogste spaarrente bedraagt op dit moment 2,88 procent (LeasePlan Bank), maar de meeste spaarders zitten niet op een spaarrente van 2,3 procent. Jaarlijks wordt uw spaargeld dan minder waard op een spaarrekening.

Indien u boven de vrijstelling in box drie zit, moet u ook nog belasting gaan betalen over uw spaarvermogen. De Belastingdienst gaat er vanuit dat u jaarlijks een rendement maakt op uw spaargeld van 4 procent. Hierover wordt 30 procent belasting geheven. Hierbij maakt het niet uit dat u in werkelijkheid een lager rendement hebt gemaakt.

Lees ook:Geld vastzetten in deposito om inflatie tegen te gaan
Lees ook:100 euro sparen in ruil voor één Snicker per jaar
Lees ook:Geld beschermen tegen inflatie
Lees ook:Hoge spaarrente pleister op inflatie
Lees ook:Spaargeld beter af in een oude sok?

Eén reactie op “Spaarder is niet tevreden met hoogte spaarrente

  1. Jeroen

    Heel herkenbaar inderdaad, ik zit er aan te denken om het vast te zetten, dan krijg je 4,6% rente. Alleen vraag ik me dan af of ik misschien slechter uit ben als de rente later weer gaat stijgen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.