Goud in plaats van spaargeld

Volgens de website Express.be, ruilen de Grieken hun spaargeld in tegen goud. Griekenland staat op het punt om failliet te gaan. De Grieken lopen hierop vooruit en ruilen hun spaargeld alvast in voor waardevast goud.

De Grieken blijken massaal gouden munten te kopen om op deze manier hun geld veilig te stellen. Ze vertrouwen hun spaargeld niet meer toe aan de Griekse banken, en hebben meer vertrouwen in de waardeontwikkeling van goud. Ze kopen voornamelijk gouden munten.

In 2010 hebben de Grieken voor 30 miljard euro van hun spaarrekeningen gehaald. Dit is ruim 12 procent van het spaargeld dat de Grieken hebben uitstaan. Daarnaast is er nog 8 miljard euro overgeboekt naar Cyprus. De stroom naar Cyprus is inmiddels gestopt, want door een faillissement van Griekenland zullen de Cypriotische banken de dans waarschijnlijk niet ontspringen.

Lees ook:Kosten van een gouden plak
Lees ook:ADV: De spaarcenten van Nederland
Lees ook:Noord-Euro in plaats van de Euro?
Lees ook:Spaargeld voor langere tijd vastgezet
Lees ook:Goudkoorts onder beleggers?

9 reacties op “Goud in plaats van spaargeld

  1. Rene

    Ik kijk al een tijdje rond waar je makkelijk en goedkoop goud kan kopen. Op de site goudpensioen.nl zag ik zeer goede prijzen hiervoor. Ik ga volgende week maar langs hoe het allemaal werkt. Telefonisch werd mij verteld dat je altijd nieuwe baren van ze krijgt. Iemand ervaring met dit bedrijf?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Shaloon

      Ik ben wel eens op een seminar geweest van Willem Middelkoop via GoldRepublic. Zij zijn een partij in Amsterdam die gemakkelijk fysiek goud aanbieden als belegging. Eventueel kun je contact met hen opnemen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Rob

    Zo dom zijn die Grieken dus niet. Eventueel kunnen ze het goud later weer verkopen tegen de munt die dan gangbaar is of het goud verkopen als de waarde van de euro (of andere munt die zij dan hebben) weer op een goed niveau is. In Nederland kun je met je goud, juwelen en andere bezittingen ook terecht bij een stadsbank van lening, het zou mij niets verbazen als die het straks ook een stuk drukker gaan krijgen als Europa het nog verder moeilijk gaat krijgen. Want vergeet niet als het ergens anders regent, druppelt het hier.

      /   Beantwoorden  / 
  3. De Goudwaag

    Inmiddels enkele maanden verder is het nog niet veel beter met Griekenland.Van bekenden hoor ik dat de run op goud daar nog steeds door gaat. In Nederland is men kennelijk nog vol vertrouwen. Hier verkoopt men juist nog steeds in groten getale hun oude goud, weet ik uit ervaring in mijn winkel.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jeroen

    Hallo,

    Ik ben ook van plan van goud te kopen, alleen wil wel graag zekerheid hebben of het product ook echt goud is. Ik zag bij dutchbullion.nl dat ze goudbaren aanbieden van de Perth Mint, deze zijn dan inclusief certificaat van echtheid. Zijn jullie bekend met dit bedrijf?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Shaloon

      Beste Jeroen, Perth Mint is zeker te vertrouwen. Dit is één van Australie grootste distributeur en maker van goud, zilver en platina producten, voornamelijk munten.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Goudprijs Grafiek

    @Jeroen
    Elke gerenomeerde handelaar zal je vermoedelijk echt goud verkopen.
    Een papieren certificaat is onzin.
    Wil je meer zekerheid, koop dan 1 Oz gouden munten, deze hebben exacte afmetingen en gewichten waardoor je die eenvoudig op echtheid kunt controleren.
    Doe ook alleen zaken met bedrijven waar je direct tegen contante betaling je goud kunt afhalen, dan weet je zeker dat je krijgt wat je hebt betaald…

      /   Beantwoorden  / 
  6. Goud Kopen

    Uiteindelijk zie je toch dat mensen in tijden van crisis terug grijpen naar tastbare goederen waar men zelf zicht op heeft. Interessant nieuwtje en ik kan me bijna niet voorstellen dat in de andere probleem landen zoals Spanje, Portugal en Italië niet hetzelfde gebeurd

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.