Mannen en vrouwen gaan dezelfde premie betalen

Door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie is het niet meer toegestaan om verschillende premies in rekening te brengen voor mannen en vrouwen op basis van het geslacht.

Een verschil is premie afhankelijk van het geslacht mogen verzekeraars niet meer hanteren. Dit geldt ook in het geval het verschil in premie te verklaren is door een hoger of lager risico. Dit zal consequenties hebben op bijvoorbeeld overlijdensrisicoverzekeringen en uitkerende lijfrentepolissen. Verwacht niet dat de verzekeraars nu al gelijk de premies hebben getrokken, dit is namelijk een langlopend proces. De uitspraak heeft voordelen en nadelen voor de premies die mannen en vrouwen moeten gaan betalen in de toekomst.

Overlijdensrisicoverzekering
Deze polis keert het verzekerd bedrag uit na overlijden van de verzekerde vóór de einddatum van de polis. Statistisch gezien worden vrouwen ouder dan mannen. De verzekeraars lopen dus minder risico met het verzekeren van een vrouw van 35 jaar in vergelijking met een man van 35. Uit de statistieken blijkt namelijk dat de kans dat de man overlijdt gedurende de looptijd groter is.

Lijfrenteverzekering die tot uitkering komt
Een man krijgt op dit moment een hogere uitkering bij het inleggen van geld in een levenslange lijfrenteuitkering. De verzekeraar zal statistisch gezien langer aan de vrouw moeten uitkeren in vergelijking met de man. Het gevolg is dat de verzekeraar de man een hogere periodieke uitkering kan verstrekken.

Dit lijkt een kleine wijziging, maar de verzekeraars zullen veel geld moeten verspijkeren om aan de nieuwe methode te kunnen voldoen. U mag één keer raden waar ze de rekening neer gaan leggen? Inderdaad bij de verzekerde.

Lees ook:Mannen gaan minder premie betalen, vrouwen meer
Lees ook:Premie voor de autoverzekering zeer hoog voor jonge mannen
Lees ook:De kosten van een overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Autopremies gaan omhoog
Lees ook:Premie overlijdensrisicoverzekering in de woekerpolis kan omlaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.