Geld verdienen met lenen…

Alle studenten aan een lening?Voor studenten is het op dit moment mogelijk door geld te verdienen met lenen. Een lening bij de Informatie Beheer Groep kost ze dit jaar namelijk maar 4,17% rente. Het is niet erg moeilijk om een spaarrekening te vinden die een hoger rentepercentage vergoedt dan dat. Daar kun je dus letterlijk op verdienen. Wel oppassen natuurlijk: de rente op spaarrekeningen is variabel – al is een daling voorlopig niet te verwachten. En volgend jaar hanteert de IB Groep weer een andere – ongetwijfeld hogere rente.

Om het interessant te maken moet het wel mogelijk zijn om het bij de IB Groep geleende bedrag terug te betalen wanneer je wilt. En dat zou dan zijn het moment dat de rente daar hoger wordt dan op de spaarrekening. Het geleende geld moet dus ook niet voor langere tijd weggezet worden, want dan is terugbetalen op een willekeurig moment niet mogelijk.

Het grootste risico is misschien wel dat het op bepaalde momenten erg verleidelijk kan zijn om het geld toch van die spaarrekening op te nemen. Wat je hebt opgemaakt kun je niet snel terugbetalen, en dan zit je alsnog aan een langlopende lening vast. Met de bijbehorende rentekosten.

Kortom: ook al valt er een paar euro mee te verdienen – ik denk dat het toch niet zo verstandig is om geld dat je niet nodig hebt te gaan lenen bij de IB Groep.

Lees ook:Student mag misschien 25 jaar terugbetalen
Lees ook:Betalen met spaargeld of lening?
Lees ook:10 procent van de Nederlanders vergeet terugbetalen geleend geld
Lees ook:Spijt van een lening
Lees ook:Wat maakt de persoonlijke lening persoonlijk?

5 reacties op “Geld verdienen met lenen…

  1. Patrick

    Met een rente van 5% en een inflatie van boven de 2% is het niet echt geld verdienen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. grrr

    Gelukkig hoef je de inflatie niet mee te nemen in deze berekening, je hoeft alleen maar te kijken naar het geld dat je terug hoeft te betalen… Immers als je 10000 euro na een jaar 10500 euro is geworden en je moet vervolgens 10417 euro terugbetalen aan de IBG, dan heb je nog altijd mooi 83 euro in je broekzak zitten, in jouw voorbeeld.

    Er zijn veel studenten die gebruik maken van deze mogelijkheid, niet zozeer om geld te verdienen op het geleende geld, maar omdat het per saldo dus ‘gratis’ is om het geld te lenen (mits je het netjes op een spaarrekening zet en laat staan). Als je het na je studie niet nodig hebt kun je het in één keer weer terugbetalen aan de IBG zonder dat het geld gekost heeft, maar veel studenten zullen het geld goed kunnen gebruiken als ze straks de arbeidsmarkt opgaan; geleend geld bij de IBG blijft namelijk goedkoper en makkelijker dan straks geld lenen bij een bank… :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. kss

    zelfde met de inkomensbelasting, onterrecht tehoog aangeslagen? die betaal je en een paar jaar later (tot 5jaar) dien je een correcte jaaraangifte in en krijg je dat geld weer netjes terug met rente. ander en mindere nette manier is om aftrekposten op te geven en die voorlopige teruggave naar de bank brengen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. emma

    ik kan niet geloven dat hier geen geld kan lenen fack saai o my shiit mother

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.