Boober-praktijken bij ABN AMRO?

Over Boober had ik al een tijd niets gehoord of gelezen. Ter herinnering: Boober is een marktplaats voor leningen. Particulieren kunnen er onderling geld aan elkaar uitlenen tegen zelf te bepalen tarieven. Aantrekkelijk voor mensen die lastig bij banken kunnen lenen maar daardoor juist erg gevaarlijk. Leuk zo’n extra schuldenregister als mensen op deze manier ongeregistreerd leningen afsluiten.

De stilte rond Boober vond ik hoopgevend maar nu duikt de naam weer op. Omdat ABN AMRO iets soortgelijks lijkt te gaan doen: het bij elkaar brengen van lener en uitlener. In zoverre dat ze op hun site onder de naam Onderhands leneneen aantal tools bieden waarmee een onderhandse lening georganiseerd kan worden.

Het wordt door sommigen gebracht als concurrentie voor Boober maar dat idee krijg ik er niet bij als ik naar de site van ABN AMRO kijk. Het gaat daar meer om leningen aan/van vrienden of familie. Je kunt er modelcontracten downloaden en berekenen wat de lening je kost. Maar het is géén marktplaats zoals Boober, waar je letterlijk geld kunt vragen en aanbieden.

Lees ook:Boober mag doorgaan – maar doe het niet!
Lees ook:Bagger bij Boober
Lees ook:Boober doet ‘t niet meer
Lees ook:De verschillende soorten leningen
Lees ook:Schokkende leenconclusies

Eén reactie op “Boober-praktijken bij ABN AMRO?

  1. Onderhandse Lening

    En toch is een onderhandse lening altijd nog een goed alternatief, niet alleen voor de BKR-onderduikers, maar ook natuurlijk voor de gewone ouder-kind relatie…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.