Kosten bij PINnen afschaffen!

Druk maak ik me er nooit over, maar verbazingwekkend vind ik het wel: moet je € 9 afrekenen en dan worden er opeens pinkosten in rekening gebracht! Zo stimuleer je het pinnen lekker… en soms moet je wel omdat je gewoon even weinig contanten in je portemonnee hebt.

De Nederlandsche Bank heeft vorige week geroepen dat ze ook van die pinkosten af willen. Winkeliers denken soms dat een pinbetaling ze meer geld kost dan een contante betaling, maar dat blijkt in de praktijk helemaal niet zo te zijn. Het zou Nederland ruim 100 miljoen euro besparen als er nog meer met de pinpas wordt afgerekend. Persoonlijk doe ik het liefst alles met m’n pas dus ik ben voor!

Lees ook:Grote premieverschillen tussen woonverzekeringen
Lees ook:Wat kost een Sinterklaas?
Lees ook:Contante schenkingen zijn bijna niet te controleren
Lees ook:Financiële nono’s
Lees ook:En toen reed ze over een geldberg heen…

Eén reactie op “Kosten bij PINnen afschaffen!

  1. ondernemer

    De Nederlandse bank scheert met deze uitingen alle ondernemers over één kam. Er zijn ook ondernemers die nog steeds veel met contant betalingen werken. Het ligt voor de hand dat met “open” lijnen het rechtsreeks pinnen goedkoper is dan afstorten middels sealbags. Maar er zijn nog steeds manieren om deze bankkosten te drukken. De groep ondernemers die moeite doet om de hoge bankkosten op creatieve manieren te drukken zijn altijd nog goedkoper uit door kleine bedragen contant te ontvangen ipv via PIN. Onze klanten lezen de berichten van de Nederlandse Bank, waar wij bij het berekenen van PINkosten ons weerwoord voor moeten geven. Dit soort uitspraken veroorzaakt een hoop ergenis bij ondernemers die níet klakkeloos uitspraken van de Nederlandse Bank overnemen maar zelf goed rekenen en kijken naar kostenbesparing betreft geldhandelingen.
    Misschien kan er eens gekeken worden om voor kleinere PINtransacties Equens minder te laten berekenen naar de ondernemers toe.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.