Claim van half miljoen bij Rabobank voor foute hypotheken

Nee, het gaat hier niet om de mensen die een OpMaat hypotheek bij de Rabobank hebben! Zelfs niet eens om een Rabobank-product, maar om een mislukte beleggingsconstructie die door Woonzeker Hypotheken – klant van de Rabobank – verkocht werd. Woonzeker sloot een hypotheek af voor mensen met overwaarde in hun woning, om het vervolgens te stoppen in een beleggingsconstructie met een rendement van … jaja… 30% per jaar…

Woonzeker ging failliet, negen à tien miljoen euro is verdwenen. Waarom dan een claim bij de Rabobank? Nou, stellen de gedupeerden, Woonzeker had een bedrijfskrediet bij Rabobank Over Betuwe en een deel van de beleggingen liep via die bank. Maar het bedrijf had niet de juiste vergunningen van de AFM om beleggingsproducten te verkopen. Dat had de bank in Elst moeten controleren, vindt advocaat Hendrik Jan Bos.

Hmmmm ik weet het niet hoor. Ja, ik vind ook wel dat een bank die een bedrijf een krediet verstrekt zou moeten controleren of dat bedrijf de benodigde vergunningen heeft. Vooral vanuit het belang van de bank zelf. Die loopt immers het risico haar geld niet terug te krijgen en dat zal hier vast ook het geval zijn. Hier leggen echter mensen die opgelicht zijn de verantwoordelijkheid hiervoor bij de bank van de oplichter. En dat vind ik wat ver gaan. Tenzij ze bij de Rabobank hebben gezegd: “joh, je moet rendement gaan maken met je overwaarde – ga eens naar Woonzeker Hypotheken”. Maar dat zal het geval niet zijn want bij de Rabo sluiten ze hypotheken liever zelf.

Het lijkt mij toch weer zo’n klassiek fraudeverhaal, waarin mensen in een verhaal zijn getrapt over waanzinnige rendementen. Daarvoor willen ze iemand zien bloeden. Is er niets te halen bij de fraudeur – dan maar bij een ander. Overigens hebben de gedupeerden in 2004 ook al eens geprobeerd de Rabobank aan te klagen, zonder succes.

Lees ook:AdvieSoap deel 15: hypotheek zonder vast inkomen
Lees ook:Ook Groen Invest voor de rechter
Lees ook:Gevaar van aflossingsvrije hypotheken
Lees ook:Scheiding? Wie neemt het huis
Lees ook:Wat nou als de bank failliet gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.