Prinsjesdag, wat een politiek feest

Vandaag is dé dag voor nieuws dat je portemonnee raakt: de derde dinsdag van september – het kabinet presenteert de Miljoenennota en daarmee de plannen voor het binnenkrijgen en uitgeven van miljarden. Ik ga de plannen niet voor je samenvatten, dat hebben anderen voor ons gedaan. In tekst of in lekker klikbare plaatjes.

Zoals ik al eerder schreef heb ik meestal geen sterke mening over politieke zaken. Hier ook weer. Natuurlijk zitten aan alle plannen goede en minder goede kanten, maar dat hoort bij veranderingen. De sociale signatuur van dit kabinet komt duidelijk naar voren en dat kost geld. Logisch en een duidelijk gevolg van de keuzes die Nederland heeft gemaakt bij de verkiezingen.

Ik vind het vooral een politiek feest. Zoals te verwachten kunnen de regeringspartijen zich goed vinden in de plannen en schreeuwt de oppositie moord en brand vanuit hun politieke hoek. Soms lijkt het bijna een toneelopvoering.

Maar ja, ik heb makkelijk praten. Ik hoef niet ieder dubbeltje om te draaien en lig van een paar tientjes per jaar echt niet wakker. Zit je wat krapper, dan kan ik me zeker voorstellen dat je het niet eens bent met de keuzes die gemaakt worden. En je bent bij deze van harte uitgenodigd om je mening te geven over de plannen in de Miljoenennota.

Lees ook:Wat is er eigenlijk terecht gekomen van de plannen van Prinsjesdag 2013?
Lees ook:BTW omhoog enzo
Lees ook:Recht op AWBZ tot een IQ van 85
Lees ook:Prinsjesdag in de ogen van…
Lees ook:Schaf de Eerste Kamer gewoon af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.