Prinsjesdag in de ogen van…

De Miljoenennota is weer officieel gepresenteerd op PrinsjesdagIk moet eerlijk zeggen: ik heb me niet actief verdiept in Prinsjesdag. Zag gisteren wel ergens op een beeldscherm een gouden koets voorbij schuiven, maar dat was het dan ook wel. Gelukkig zijn er genoeg organisaties die de inhoud van de Miljoenennota grondig uitspitten en verwerken in conclusies voor ons als consument.

Zo heeft het Nibud geconcludeerd dat de meesten een iets vollere portemonnee zullen hebben in 2009, maar dat die ook direct weer leegraakt door de inflatie. In een leuk overzicht hebben ze van 100 mogelijke samenstellingen van huishoudens in beeld gebracht wat het gevolg van de plannen is voor de koopkracht.

De Vereniging Eigen Huis keek natuurlijk met de ogen van de woningbezitter. Haar conclusie: de huiseigenaar kan Prinsjesdag negeren. Simpelweg omdat er niets gebeurt op het gebied van de woningmarkt.

De Consumentenbond vindt dat het Kabinet weinig aandacht heeft voor consumentenbelangen. In ieder geval niet voor consument die voor de auto kiest. Want, zoals AD Geld & Recht benadrukt: de onbelaste kilometervergoeding blijft staan op maximaal 19 cent… al sinds 2006! En het is niet alsof de kosten van autorijden ook hebben stilgestaan. Maar goed, dat zal ongetwijfeld te maken hebben met een poging om ons het openbaar vervoer in te krijgen.

Lees ook:Consumentenorganisaties als financieel adviseur?
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek: consumentje pesten!
Lees ook:Tevreden lenen
Lees ook:Oh… wordt bankieren steeds duurder?
Lees ook:VEH geeft af op hypotheekadviseurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.