Financieel fit met BUD


BUD is een enorme man in een lelijk trainingspak, misschien heb je hem weleens op TV gezien. BUD heeft zichzelf uitgeroepen tot financieel coach van heel Nederland (en hij werkt níet voor De Hypotheker), zijn missie is: Iedereen financieel fit. Ofwel: BUD is door de overheid gecreëerd om ons allen te wijzen op het gevaar van lenen en structureel rood staan. Blijf Positief! is de slogan. Sommigen vinden het misschien betuttelend en overdreven.

Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden als je hier vaker komt, behoor ik niet tot die groep. Het is bekend dat een enorme groep mensen/gezinnen in zware financiële problemen zit door teveel lenen – en het uitstellen van vragen om hulp. Iedere manier om te voorkomen dat het zover komt bij mensen is een goede, wat mij betreft. Dus doe de Financieel Fit test maar voor de zekerheid. Misschien ben ik wel het kleine zusje van BUD? 

Zie ook: Bud heeft het druk!

Lees ook:Hogere inkomens in de schuldsanering
Lees ook:Leenreclames met waarschuwing
Lees ook:DSB wil geen betutteling
Lees ook:2012: Premie zorgverzekering omhoog, zorgtoeslag omlaag
Lees ook:Boober mag doorgaan – maar doe het niet!

7 reacties op “Financieel fit met BUD

  1. Jasper

    Volgens de test ben ik “Goed Bezig!”
    Gelukkig maar, ik zou me toch zorgen gaan maken als dat niet zo was.

      /   Beantwoorden  / 
  2. dennis

    hallo ik wilde eens wat vragen aan de makers van deze site,,dit is een site om niet te lenen,,srcol ik naar beneden zie ik (Lening & Lage Rente?)staan..verders een mooie site..gr dennis

      /   Beantwoorden  / 
  3. Anneke Ranzato (redactie)

    @ Dennis
    Dank je wel voor het compliment, altijd leuk om te lezen dat m’n blog gewaardeerd wordt.

    Overigens ben ik niet tegen lenen hoor, maar ik vind het wel belangrijk dat mensen weten wat ze doen. Dus niet te veel, onverantwoord of te duur lenen.

    Waarom dan toch die advertenties? Die bepaal ik niet zelf, ze worden automatisch geselecteerd aan de hand van het onderwerp waar ik over schrijf.

    Ik hoop dat dit een duidelijk antwoord geeft op je vraag en dat je nog vaak terugkeert op m’n blog!

      /   Beantwoorden  / 
  4. van berkum

    hallo ik ben mamita en ik en mijn man zoeken iemant die bij ons thuis kan komen en ons kan helpen om onze papier winkel op orde te bregen we komen er zelf niet meer uit
    we zijn steeds het eene gat aan het dichten met het andere
    we weten niet hoe we alles op orde moeten krijgen kan iemant ons helpen
    of zit ik nou hellemaal verkeert bij jullie
    ik hoop namelijk dat het kan zoals op de reclame met die vrouw omste buurt een envelop en zo tot dat alles op orde is
    ik hoop dat iemand ons kan helpen

      /   Beantwoorden  / 
  5. Anneke Ranzato (redactie)

    @ Mamita
    Vanuit dit blog is het niet mogelijk om je goed te helpen, maar het is wel prima dat je ziet dat je hulp nodig hebt. Ik kan niet zien hoe “ernstig” het bij jullie is, misschien kom je zelf al een heel eind met de informatie die het NIBUD biedt (www.nibud.nl en http://www.zelfjeschuldenregelen.nl). Informeer anders bij de gemeente naar de mogelijkheden voor schuldhulpverlening. Daarbij hoort ook het verbeteren van je administratie, bezuinigen op en plannen van uitgaven. Ik wens jullie heel veel succes en als je verdere vragen hebt: stel ze hier zeker!

      /   Beantwoorden  / 
  6. sam

    hallo allen

    mijn vraag is als je een aantal verschillende leningen hebt lopen en je raakt het overzicht kwijt wat moet je doen om alles onder een dak te krijgen en een vaste betaling per maand te doen?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Anneke Ranzato (redactie)

    Beste Sam,
    Begin met het goed op een rij zetten van alle leningen die je hebt. Niet alleen persoonlijke leningen en doorlopend kredieten, maar zeker ook uitstaande saldi op creditcards en postorderkredieten. Tel de openstaande bedragen bij elkaar op en zoek dan de slimste oplossing om dat te herfinancieren. Vergelijk bijvoorbeeld op Independer of MisterMoney.

    Vraag ook na bij de kredietinstellingen waar je nu leningen hebt uitstaan of je daar zonder opzegtermijn en zonder boete de lening mag inlossen. Dat bespaart je verrassingen achteraf. Kies voor de nieuwe lening voor een lening waarop je elke maand een stuk aflost en niet meer opnieuw kunt opnemen. Alleen zo kom je van al die kredieten af en kun je ooit weer gaan sparen!

    Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Het is nogal algemeen maar meer is niet mogelijk zonder inzicht in je persoonlijke situatie. Als je betalingsproblemen hebt, vraag dan tijdig om hulp – informeer daarvoor bij de gemeente.

    Kijk ook even op de site van het NIBUD onder het kopje Consumenten – Omgaan met schulden.
    Succes!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.