Veel klachten over hypotheekrentes

Ik schreef al eerder over een te hoge hypotheekrente die de banken aan de klanten doorberekenen. Volgens de Consumentenbond is de hypotheekrente op dit moment 1 procent te hoog.

Op hun website hebben ze handtekening verzameld om op deze manier actie te ondernemen tegen de banken. De Overheid komt maar niet in actie tegen de banken, dus moet de belangenorganisatie het maar doen. De Consumentenbond heeft de banken verzocht om binnen twee weken te reageren. Indien zij dat niet doen staan zij binnenkort op de stoep bij de banken volgens de Telegraaf.

U kunt de petitie nog steeds ondertekenen (zie link).

Een renteverschil van één procent, maakt een zeer groot verschil. Uitgaande van een hypotheek van €250.000 is een de renteverschil uitgedrukt in euro’s: €280,33 per maand bruto. De banken verdienen op dit moment miljarden aan hun hypotheekklanten. De banken herstellen zeer snel van de kredietcrisis en de rekening komt te liggen bij de klanten. In eerste instantie zijn ze uit de problemen geholpen door belastinggeld, en nu weten ze voor een tweede keer van ons te profiteren.

Lees ook:Hypotheekklanten DSB Bank krijgen de rekening
Lees ook:De hoofdprijs betalen aan hypotheekrente
Lees ook:Hypotheekrentes worden hoog gehouden
Lees ook:Rood staan is te duur
Lees ook:Hypotheekrente blijft hoog, spaarrente laag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.