De energierekening gaat omhoog in 2011

energieprijsDe energierekening zal in 2011, en de komende jaren daarna, omhoog gaan om het opwekken van duurzame energie te betalen. In eerste instantie gaat het om een paar tientjes per jaar, maar uiteindelijk zal het ongeveer honderd euro per jaar extra gaan kosten.

De energiebedrijven hebben dit berekend op verzoek van de NOS. Het extra geld moet gebruikt gaan worden om in de toekomst meer nadruk te leggen op duurzame energie.

Het lijkt mij verstandig om meer de focus te leggen op duurzame energie, maar dit gaat wel weer ten kosten van de huishoudens met de lage inkomens. De energierekening is nu al een behoorlijke hap geld elke maand. Op termijn honderd euro meer gaan betalen is niet voor iedereen te overzien.

Lees ook:Energierekening weer omhoog!
Lees ook:Jaarlijks overstappen van energieleverancier bespaart het meest
Lees ook:Overstappen van energieaanbieder loont de moeite
Lees ook:Google schenkt 16 miljoen euro
Lees ook:Energierekening fors omhoog

Eén reactie op “De energierekening gaat omhoog in 2011

  1. Marco Boone

    Klopt, daarom zijn in Amsterdam Noord een coöperatie gestart om in eigen beheer en tegen een vast laag tarief onze eigen energie op te gaan wekken. Want uit berekeningen blijkt dat duurzame energie goedkoper kan zijn, dan de grijze stroom. Iedereen kan lid worden van Onze Energie en meeprofiteren. http://www.onzeenergie.nl

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.