Energierekening weer omhoog!

energieprijsPer 2009 is energie goedkoper geworden door de gedaalde prijs van olie in de periode daarvoor. Het kon uiteraard niet uitblijven dat de energierekening nu weer omhoog gaat. Per 2012 gaan wij volgens de Volkskrant flink meer betalen.

Duurzame energie is de toekomst. Tot 2020 moeten wij 20 miljard euro meer gaan betalen om groene investeringen te financieren. Dit moet gebeuren zodat ons kabinet hun klimaatdoelstelling gaan halen. Per 2020 moet 20 procent van de energie duurzaam zijn.

De belastingbetalers zullen weer zwaarder belast worden.
Deze doelstelling van de regering gaat de consument naar verwachting een paar honderd euro per jaar extra kosten. Langzamerhand vraag ik mij of mensen met lage inkomens nog in de toekomst kunnen geloven. De kosten blijven maar stijgen en de lagere inkomens stijgen nauwelijks mee.

Plannen er eerst doordrukken om later te versoberen
De zorgverzekering gaat per 2010 weer flink duurder worden, en de plannen met het rekeningrijden lijken mij ook gewoon weer een methode om de automobilisten in de toekomst nog zwaarder te belasten. In eerste instantie zullen de meeste Nederlanders erop vooruit gaan, maar jaarlijks zal de regeling minder goed uit gaan pakken voor een steeds grotere groep. Deze methode hebben ze namelijk ook gehanteerd bij de zorgverzekering. In eerste instantie waren de kosten te vergelijken met de ziekenfondsverzekering om langzaam verhoogd te worden naar belachelijke bedragen.

Lees ook:De energierekening gaat omhoog in 2011
Lees ook:Energierekening fors omhoog
Lees ook:2012: Premie zorgverzekering omhoog, zorgtoeslag omlaag
Lees ook:Laag BTW tarief afschaffen
Lees ook:Premie zorgverzekering per 2012 fors omhoog

3 reacties op “Energierekening weer omhoog!

  1. Debora

    Tja, hoe je het ook bekijkt, fossiele brandstoffen raken op. En als we nu niet investeren, zitten we op dat moment met veel grotere problemen.
    Daarnaast heeft iedereen natuurlijk zelf ook invloed op de uiteindelijke rekening. De meeste van ons hebben ruimte zat om nog te besparen op energie gebruik.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.