Als bijverdiensten je auto verhuren

allsecurJe kunt de autolasten dragelijker maken door je auto te verhuren. Toch is het niet verstandig om te doen. Als er schade wordt aangericht met je auto, kan dit gevolgen hebben voor jou.

Voor Allsecur heb ik een artikel geschreven over het verhuren van je auto. Dit is namelijk niet volledig zonder risico´s. Tijdens de periode dat de auto verhuurd is, wordt de auto verzekerd op een speciale collectieve polis van de verhuurorganisatie. Dit doen ze omdat de autopolis die gekoppeld is aan je auto geen dekking biedt bij verhuur. Tot zover is er niets aan de hand, maar een schuldschade veroorzaakt met jouw auto, kan je blijven achtervolgen.

Als je een nieuwe verzekering gaat aanvragen, moet je de met de auto veroorzaakte schade wel melden. Een schade tijdens verhuur komt op jouw conto want het is veroorzaakt met jouw auto. In het geval er meerdere schades zijn veroorzaakt bestaat zelfs de kans dat je geen reguliere autopolis meer kunt afsluiten omdat je teveel schades op naam hebt.

Een benadeelde kan de schadeclaim ook rechtstreeks bij de verzekeraar neerleggen die het kenteken geregistreerd heeft. De claim komt in dat geval te liggen bij jouw verzekeraar. In een uiterste geval kan de verzekeraar de schade vervolgens weer verhalen op jou.

Met andere woorden, let goed op wat je doet. Verhuur wordt hoogstwaarschijnlijk uitgesloten in de polisvoorwaarden van je autopolis.

Lees ook:Huis verhuren via Airbnb? Let op je verzekeringen
Lees ook:Auto beschadigd tijdens het uitlenen! Wie betaalt de schade?
Lees ook:De beste chauffeurs rijden in een Skoda en wonen in Drenthe
Lees ook:Auto uitlenen? U blijft verantwoordelijk
Lees ook:Verhuren van je huis kan voor problemen zorgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.