Besparen door geen kerstkaarten te sturen

Kerstkaarten versturen is een traditie, maar de kosten zijn hoog. Een kerstzegel kost € 0,36. Een kerstkaart kost tussen de € 0,10 tot € 3.

De kaart via het internet is nog steeds niet volledig ingeburgerd. Veruit de meeste kaarten worden nog steeds via de post ontvangen/verstuurd. Jaren geleden werd verwacht dat de digitale kaart de kaart via de post langzaam zou vervangen, maar in de praktijk lijkt dit niet te gebeuren.

U kunt kosten besparen door digitale kaarten te sturen, maar toch is het anders. Daarom kan er nog steeds geen afscheid worden genomen van de kerstkaart. Ongemerkt geeft u toch een flink bedrag uit met het versturen van kerstkaarten.

Uitgaande van 50 kaarten die €0,50 per kaart kosten, stuur u: € 0,36 + € 0,50 = € 0,86 x 50 = € 43.

Er zijn gezinnen die hier een week van moeten rondkomen!

Lees ook:Bespaartip: gratis post versturen
Lees ook:Bankieren via Messenger
Lees ook:Identiteitskaart wordt gratis
Lees ook:PostNL knijpt haar eigen keel dicht
Lees ook:Gaat u met de auto op vakantie? Vergeet de groene kaart niet

4 reacties op “Besparen door geen kerstkaarten te sturen

  1. Kerst

    Tja, ik stuur ze lekker digitaal. Gratis en toch meestal wel goed!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan

    Inderdaad, digitale kaarten zijn gratis en nog duurzaam ook. Een mooie traditie die papieren kerstkaart, maar niet meer van deze tijd.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Crisismoe.nl

    Elke kaart die je verstuurt kost ook energie en dus geld (alleen jezelf niet). Wat denk je dat een zoekopdracht op Google aan energie kost van de server? Elke zoekactie met Google produceert volgens fysicus Alex Wissner-Gross 7 gram CO2. Een theepot gekookt water komt op 15 gram. “Een zoekactie heeft dus zeker een milieueffect”, aldus de fysicus van de Amerkaanse Harvard University.

      /   Beantwoorden  / 
  4. R van Dijk

    Je moet je afvragen of je bespaart door iets niet meer te doen?
    Besparen is volgens mij het product blijven kopen, maar voor minder geld.

    Misschien een tip waar we het hele jaar iets aan hebben: Postzegels met waardeaanduiding in Gulden (uitgegeven na 1977) zijn nog gewoon geldig voor frankering en onder de frankeerwaarde te koop bij de postzegelhandel. Ook online zijn deze te bestellen bij de webwinkels van de diverse handelaren of op http://www.kadobonnenplaza.nl.

    Er is ook een probeersetje beschikbaar voor het versturen van 10 brieven voor € 4,25. Het voordeel t.o.v. het normale PostNL tarief is dan 15%. Kadobonnenplaza.nl rekent zelf geen verzendkosten.

    Voor tarief 1 (EU 0,50) plak je dus hfl. 1,10. Voor 1,10 aan postzegels betaal je als je meer afneemt dan 10 stuks doorgaans 20% minder. Makkelijk verdiend lijkt me.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.