Bezuinigen op de belkosten

50 euroHeb jij weleens een te hoge telefoonrekening? Niets is zo vervelend als het krijgen van een veel te hoge telefoonrekening omdat je teveel hebt gebeld in een maand. Je vraagt je vaak af of deze kosten wel terecht zijn, en jammer genoeg is dit vrijwel altijd het geval. Wil je weten hoe je in het vervolg zo’n hoge rekening kunt voorkomen? Wij geven graag enkele tips om in ieder geval aardig te besparen op de belkosten.

Kies voor de juiste belbundel
Wees kritisch naar je zelf en ga na hoeveel belminuten jij maandelijks verbruikt. Een mooi gemiddelde kun je uitrekenen over de facturen van de laatste drie maanden. Zodra je het aantal belminuten weet wat je gemiddeld per maand verbruikt kun je ook naar een nieuwe belbundel kijken. Ben dan niet te streng en kies altijd een ruimere bundel. Zo weet je zeker dat je niet snel over jouw belbundel heen zult bellen en zo hou je de kosten aardig in bedwang. Deze tip is zowel voor nieuwe mobiele abonnementen als voor bestaande abonnementen van toepassing. Je kunt immers de belbundel altijd naar boven bijstellen!

Bellen via internet
Een steeds meer opkomende trend is het bellen via internet. Veel mensen kennen het principe van Skype wel, maar er zijn tegenwoordig talloze methodes om te bellen via internet waarbij dit ook mogelijk is met de mobiele telefoon. Applicaties zoals Skype, Facebook Messenger en WhatsApp bieden mogelijkheden om met de smartphone via internet te bellen. Dit scheelt enorm veel belminuten per maand om het op deze manier te doen. Wij raden wel ten zeerste aan om dit ook echt alleen te doen wanneer je verbonden bent met een WiFi-netwerk. Indien dit niet het geval is kan de databundel namelijk wel eens heel snel op zijn en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Smartphone of SIM Only?
De providers maken elke maand weer interessante aanbiedingen voor abonnementen in combinatie met een goedkope smartphone. Het zijn leuke aanbiedingen, maar je moet jezelf ten rade gaan of je werkelijk ook een nieuwe smartphone nodig hebt. Een directe besparing is namelijk een SIM Only abonnement. Hierbij kies je feitelijk niet voor een smartphone maar voor directe korting op de maandelijkse kosten. Deze kortingen kunnen oplopen tot wel 70% van de reguliere abonnementskosten en zonder enige moeite heb je dus directe al behoorlijk wat kosten weten te drukken. Ga dus goed na of je ook echt een nieuwe smartphone nodig hebt of dat de smartphone nog een jaar mee kan gaan. In dat laatste geval is een SIM Only abonnement dan de meest verstandige keuze.

Voordeelbundels
Het loont ook zeker de moeite om eens te kijken of jou provider extra voordeelbundels aanbiedt. Zo bestaan er bundels waarbij je onderling met vijf vrienden of kennissen onbeperkt kunt bellen, maar je kunt bijvoorbeeld ook bundels hebben voor onbeperkt SMS of goedkoper bellen in het buitenland. Het geringe bedrag wat je hiervoor maandelijks extra betaald kan zomaar een flinke besparing opleveren op de factuur en dus kan het zeker de moeite waard zijn om eens hier naar te kijken.

Lees ook:Hoeveel belminuten passen bij mij?
Lees ook:Hoe kun je besparen op je telefoon kosten
Lees ook:Telefoon kopen of abonnement afsluiten?
Lees ook:Besparen op mobiele telefonie
Lees ook:Geld besparen: een abonnement zonder gratis smartphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.