Besparen op mobiele telefonie

Euro Belt Tightening - euro financial crisisConsumenten die nu de hoofdprijs betalen voor hun telefoonabonnement kunnen vaak wel €100 tot €200 per jaar besparen door over te stappen naar een ander telefoonbedrijf of door kritisch te kijken naar het abonnement.

Het is gebruikelijk geworden om maandelijks een rekening van het telefoonbedrijf van €50 tot €75 per maand te betalen voor mobiele telefonie. Doordat de maandlasten gemiddeld steeds sterker stijgen is het vergelijken van de verschillende opties ook belangrijker geworden. Hieronder treft u een aantal tips aan om te besparen op mobiele telefonie.

Hoeveel betaalt u voor het toestel?
Bij de telefoonabonnementen met een “gratis” telefoon betaalt u maandelijks een bedrag voor het toestel. Het gsm abonnement wordt juist duur door de huur/lease van het toestel. Voordat u een dergelijk abonnement afsluit moet u eerst voor uzelf uitrekenen hoeveel u betaalt voor het toestel per maand. U kunt besparen door niet te kiezen voor het nieuwste toestel, maar voor het voorlaatste toestel. Vaak kan het zelfs uit om de telefoon los te kopen. Via diverse websites kunt u tegen een scherpe prijs de nieuwste toestellen kopen.

Voorkom dat u buiten de bundel gaat bellen
Wees niet te zuinig met het kiezen van de omvang van de bundel. Voor het verbruik buiten de bundel laat het telefoonbedrijf u fors betalen. Bellen buiten uw mobiel abonnement kost vaak wel drie tot vier keer zoveel als binnen de bundel. U kunt uw verbruik beter iets ruimer schatten om te voorkomen dat u maandelijks hoge kosten buiten uw abonnement om in rekening wordt gebracht.

Zet het abonnement om zodra het kan
Indien u een abonnement hebt inclusief een “gratis” telefoon, moet u de einddatum van het contract voor uzelf agenderen. Na de einddatum van de contractperiode is de telefoon afbetaald. U hebt vervolgens recht op een goedkoper abonnement. U kunt ook verlengen met een nieuwe telefoon, maar let in ieder geval goed op de einddatum. De meeste telefoonbedrijven nemen zelf contact met hun klanten op om de mogelijkheden per contractvervaldatum te bespreken, maar vertrouw hier niet op en houd zelf het initiatief.

Kies voor sim only om de kosten te drukken
Als u gaat voor de laagst mogelijke vaste lasten voor telefonie, moet u kiezen voor sim only. Bij een bundel met bellen, sms en internet kan de besparing oplopen tot enkele tientjes per maand. Abonnementen waar u een toestel bij krijgt hebben vaak als groot nadeel dat u moet kiezen voor een hoog aantal belminuten en sms’jes. Door te kiezen voor een sim-only kunt u het abonnement beter afstemmen op het gebruik.

Lees ook:Hoe kun je besparen op je telefoon kosten
Lees ook:Telefoon kopen of abonnement afsluiten?
Lees ook:Bespaartip: Géén nieuwe mobiel!
Lees ook:Geld besparen: een abonnement zonder gratis smartphone
Lees ook:Gratis iPhone voor ambtenaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.