Broekriem zit nu al te strak, maar de JSF gaat door!

Euro Belt Tightening - euro financial crisisIn de afgelopen jaren heb ik vol verbazing de berichtgevingen over de Joint Strike Fighter (JSF) aangehoord. Dagelijks worden wij nu in de media overvallen met slechte plannen die op Prinsjesdag over ons uitgestrooid gaan worden. Tot overmaat van ramp lijkt de PvdA nu net in deze tijd ook in te stemmen met het aanschaffen van de nieuwe straaljagers.

Honderdduizenden gezinnen die het financieel nu al moeilijk hebben zien het niet meer zitten met de nieuwe bezuinigingen. Op alle fronten moet er nog meer ingeleverd worden omdat wij allemaal onze schouders eronder moeten zetten. Ik begrijp dat er afspraken en financiële belangen achter de JSF zitten, maar moeten wij nu op korte termijn denken aan het welzijn van de Nederlanders of is het belangrijker dat de Amerikanen onze vriendjes blijven? De Nederlandse politiek moet niet altijd proberen om het braafste jongetje uit de klas te zijn. Ok! Wij hebben afspraken gemaakt over het investeren van miljarden euro’s maar de tijden zijn veranderd. Er komt mogelijk werkgelegenheid, maar werkgelegenheid scheppen moet ook goedkoper kunnen.

Als je een gezin moet voeden ga je jouw laatste geld toch ook niet uitgeven aan een geweer? Denk om de belangen van de Nederlanders en stoot jullie politieke vriendjes maar eens voor het hoofd.

Eigenlijk zullen wij met z’n allen naar Den Haag moeten om onze onvrede te uiten, maar zo zitten wij niet in elkaar. Wij mopperen er onderling over en laten het allemaal gebeuren. Politici komen op televisie met verzachtende woorden en wij laten het maar weer rusten.

Lees ook:Ga lekker winkelen – nu het nog kan
Lees ook:Ongeval gehad? Wie vergoedt jouw schade?
Lees ook:Onze huizenmarkt een zeepbel?
Lees ook:Action is goedkoper
Lees ook:Zorgverzekering – 1 miljoen overstappers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.