Ga lekker winkelen – nu het nog kan

Winkelen koopzondag shoppenWil je winkelen op zondag? Lekker relaxed, niets te doen op zondag, beetje winkels kijken, hapje drankje in de stad, eindelijk eens nieuwe kleding kopen… Doe het dan snel want de politiek is bezig de zondagopenstellingen van winkels per 2009 aanzienlijk te beperken. Daarbij gaat het om het beperken van de toerisme-bepaling, waardoor winkels veel vaker dan de standaard 12 keer per jaar open mogen zijn op zondag.

En waarom, vraag ik me af? Waarom heeft men in Den Haag de behoefte om hier aandacht aan te besteden? Dat kunnen de gemeenten toch wel zelf bepalen? Het lijkt me erg goed voor de omzet van de winkels die open zijn. Ze hebben personeel nodig op die dagen, dus goed voor de werkgelegenheid. Het enige dat ik kan bedenken is dat het storend kan zijn voor de bewoners van de plekken waar de winkels dan eigenlijk nooit dicht zijn. Maar die hebben er zelf voor gekozen om in een winkelstraat te gaan wonen. En moet dat belangrijker zijn dan de belangen van winkeliers, werkgelegenheid en consumenten? Of zie ik argumenten over het hoofd?

Lees ook:Action is goedkoper
Lees ook:Meeste uitkeringsgerechtigden wonen in Limburg en Groningen
Lees ook:Verhoging OZB valt mee!
Lees ook:Supermarkten draaien weer recordomzet
Lees ook:Werkgelegenheid stimuleren in Groningse gemeenten

Eén reactie op “Ga lekker winkelen – nu het nog kan

  1. Jasper

    Een veelgehoord argument is dat kleine ondernemers niet zeven dagen per week in de winkel kunnen bemannen, zeker omdat in bepaalde banches de omzet zich alleen maar meer spreidt over de week.

    Maar ja, ik ben geen ondernemer en eigenlijk vind ik het wel lekker dat in Amsterdam de winkels elke zondag open zijn!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.