Zorgverzekering – besparen zonder over te stappen

EurostapelU kunt besparen op uw zorgpolis door over te stappen naar een andere verzekeraar of door bijvoorbeeld een extra eigen risico te accepteren. U kunt ook besparen bij uw huidige verzekeraar. Dit kan door over te stappen op de internetpolis van hetzelfde concern.

De grote Nederlandse verzekeraars mengen zich ook in de strijd tussen de prijsvechters. Dit principe kennen wij al bij de schadeverzekeringen. Inshared is namelijk het internetlabel van Achmea en Allsecur van Allianz. Bij zorgverzekeraars zien wij onder andere internetlabels terug bij Menzis en bij VGZ. Independer heeft op haar website een overzicht gepubliceerd van goedkopere verzekeringen van dezelfde verzekeringsconcerns.

In sommige gevallen gaat het om andere labels in andere gevallen gaat het om de internetpolis van dezelfde verzekeraar. Hieronder treft u twee voorbeelden aan van goedkopere internetverzekeringen.

De Amersfoortse (Restitutie): €103,90 – Ditzo (Restitutie): €86,75  - verschil €17,15

VGZ (Natura): €95,95   – Bewuzt (Natura): €83,50 – verschil €12,45

Eigenlijk vreemd dat u voor de verzekering bij de moedermaatschappij meer moet betalen. De internetverzekeraars kunnen goedkoper werken, waardoor ze een lagere premie in rekening kunnen brengen. Waarom zou u €103,90 betalen bij De Amersfoortse, terwijl u €17,15 per maand kunt besparen op de zorgverzekering bij Ditzo binnen hetzelfde concern?

Lees ook:Trouwe klanten betalen te hoge zorgpremie
Lees ook:Geld besparen op de autoverzekering
Lees ook:Autoverzekering tegen de scherpste premie
Lees ook:Premies autoverzekering vergelijken
Lees ook:Biedt jouw zorgverzekering vrije zorgkeuze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.