Hoeveel spaargeld moet ik achter de hand hebben?

De spaarrentes zijn op dit moment dramatisch laag. De hoogste spaarrente bedraagt op dit moment 2,5%. Het rentepercentage is lager dan de inflatie, maar daar moeten wij het mee doen. Volgens het Nibud moet een alleenstaande van 25 jaar met een huurhuis minimaal €3.550 achter de hand hebben.

Het Nibud zegt hiermee niet dat €3.550 voldoende is om achter de hand te hebben, maar een lager bedrag zal kunnen resulteren in geldzorgen. U moet namelijk geld achter de hand hebben om noodzakelijke vervangingen te verrichten. Gemiddeld blijkt de 25-jarige alleenstaande met een huurhuis €5.000 achter de hand te hebben.

Gezinnen met een koophuis hebben gemiddeld meer spaargeld
Volgens het Nibud heeft een gezin met een koophuis meer spaargeld in vergelijking met een gezin met een huurhuis. Uitgaande van een paar van 30 jaar oud met een netto inkomen van €3.500 per maand, hebben de huiseigenaren gemiddeld €39.750 aan spaargeld en de huurders €16.600. Gezinnen met kinderen hebben weer minder dan stellen zonder kinderen. Een gezin zou minimaal €4.000 tot €5.000 achter de hand moeten hebben.

Op de website van het Nibud kunt u berekenen hoe groot uw spaarbuffer moet zijn.

Lees ook:Hoeveel spaargeld moet ik achter de hand hebben?
Lees ook:1 op de 5 huishoudens heeft geen spaargeld
Lees ook:Sparen ondanks een laag inkomen
Lees ook:Doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger voor gezin
Lees ook:Spaargeld is een must

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.