Waar krijg in nog een hoge spaarrente?

Twee jaar geleden heb ik de Aegon Eigen Stijl Sparen afgesloten. De spaarrente is bij deze rekening afhankelijk van de spaarafspraken die u afspreekt. De basisrente bedraagt op dit moment 2,2 procent. Met andere woorden, tijd voor een nieuwe spaarrekening.

De hoogste spaarrentes worden op dit moment geboden door de Westland Utrecht en de Amsterdam Trade Bank (beide 2,9 procent).

Door een eerder gemaakte keuze bij de Aegon Bank, blijk ik nu niet eenvoudig met mijn volledige spaarbedrag over te kunnen stappen naar een andere bank. Ik heb er twee jaar geleden namelijk voor gekozen om 0,5 procent meer spaarrente te ontvangen, op voorwaarde dat ik 1 procent opnamekosten zou betalen op het moment dat ik het bedrag weer ga opnemen.

Doordat ik twee jaar heb kunnen profiteren van een extra spaarrente van 0,5 procent, kost het mij nu geen extra geld aan opnamekosten, maar ik heb er ook niets aan gehad.

Hieruit blijkt maar weer dat het over het algemeen niet verstandig is om een spaarrekening te nemen met beperkende voorwaarden. De spaarrentes zijn zo aan verandering onderhevig dat u eenvoudig moet kunnen overstappen naar een andere bank.

Lees ook:Hoogste spaarrente weer omlaag
Lees ook:Spaarrente boven drie procent
Lees ook:Spaarrente op nul
Lees ook:Hoogste spaarrentes verschillen nauwelijks
Lees ook:Spaarrente dump

Eén reactie op “Waar krijg in nog een hoge spaarrente?

  1. pc

    correct, het “plat vastzetten” van diverse bedragen in depositos brengt over het algemeen meer op. Plus indien je meerdere depositos hebt met verschillende looptijden afgesloten op div data bij verschillende banken behoudt je flexabiliteit en profiteer je toch van een hogere rente. Het hebben van speiding in depo van een halfjr (bijv Moneyou, was 3,25% nu 3% en jaar ING was 3,2%, nu achtelijk laag en bijv WU 1 jr 3% dit afgesloten op div data, leert dat je toch profiteert, voor zover je er van kan spreken, van een hogere rente, en toch regelmatig depo vervallen, je ook flexbiliteit behoudt

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.