Klimrente rekening

De spaarrentes lijken de opwaartse lijn weer te pakken te hebben. De hoogte van de spaarrentes in 2008 hoeven wij op korte termijn nog niet op te hopen.

Op het moment dat de spaarrente hoog staat, is het vaak verstandig om de rente voor een langere periode vast te zetten. De banken houden met de rentetarieven voor deposito’s wel rekening met het feit dat rentes kunnen zakken, maar daar hebben ze geen zekerheden over. De rente kan namelijk ook nog verder stijgen.

Klimrente rekening
In 2008 heb ik iemand aangeraden om de klimrente rekening van SNS Bank af te sluiten. Hij heeft er een mooi bedrag op gezet, en kreeg in eerste instantie een spaarrente van ongeveer 3,25%. In die periode was het geen schokkend hoge spaarrente, maar de rente zal uiteindelijk in stapjes stijgen naar 7 procent.

De afgelopen jaren is de rente fors verlaagd, maar de in 2008 afgesloten klimrente rekening biedt nu een spaarrente rond de 4 procent. Op dit moment kunt u bij de SNS Bank deze rekening nog steeds afsluiten, maar de rente is nu een stuk lager. De rente begint nu met 2,25 procent, om uiteindelijk door te stijgen naar 4,25 procent.

In 2008 heb ik gekozen voor een hogere rente (5 procent), maar achteraf gezien was de keuze voor de langere termijn (klimrente rekening of deposito) verstandiger.

Lees ook:Spaarrente boven drie procent
Lees ook:Hoogste spaarrente 2,75 procent, wie biedt meer?
Lees ook:De spaarrentes blijven maar zakken
Lees ook:Nederlanders sparen gemiddeld 216 euro per maand
Lees ook:Spaarrente MoneYou en Aegon Bank omlaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.