Blijf baas over eigen geld

HAARLEM-PRODUCTIE-EUROJongeren raken steeds vaker in de financiële problemen. Het is niet meer gebruikelijk om te sparen. Ze geven veel geld uit waardoor ze eerder schulden dan een kapitaal opbouwen.

Dit probleem is ook ingezien door de Rabobank. Zij zijn een website gestart om jongeren te wijzen op de gevaren van het onzorgvuldig omgaan met geld. De huidige jongeren hebben vaak de neiging om te gaan lenen op het moment dat ze even niet over geld beschikken.

Baasovereigengeld.nl
Deze website kan jongeren helpen om hun geldzaken op orde te krijgen en te houden. Op zich zijn er al zeer veel websites actief op dit gebied, maar de Rabobank wil ook haar steentje bijdragen. De website is gericht op jongeren tussen de 12 en 18 jaar. De website bevat een paar korte verhalen over jongeren die hun geldzaken goed op orde hebben. Deze jongeren vormen het BOEGbeeld (BOEG is de afkorting van de naam van de website) die het juiste voorbeeld voor de jongeren moeten vormen. Op de website kunnen jongeren een huishoudboekje bijhouden en treffen ze geldtips aan.

Toegevoegde waarde?
Het is een leuk initiatief van de Rabobank om jongeren meer bewust te maken van geldzaken. De jongeren waar zij zich op richten zullen echter niet staan te springen om de site te gaan bezoeken en een huishoudboekje bij te houden.

Lees ook:Grip op uw financiën door tool
Lees ook:Autoverzekering – hoeveel is een jongere duurder uit?
Lees ook:Mijngeld.blog.nl
Lees ook:Jongeren laten belastinggeld liggen
Lees ook:Geldbedrijf centraal: NIBUD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.