Waarom loopt banksparen niet?

Met nogal wat verwachtingen is de mogelijkheid tot banksparen voor hypotheekaflossing of oudedagsvoorziening per 1 januari van dit jaar ingevoerd. Nu blijkt er in de praktijk weinig gebruik van gemaakt te worden. Hoe kan dat toch? Omdat de bankspaarproducten die door banken en verzekeraars aangeboden worden eigenlijk helemaal niet voordeliger blijken dan de verzekeringsvarianten? Of omdat tussenpersonen de nieuwe manier van kapitaalopbouw niet meenemen in hun advies? Of gewoon omdat het nieuw is en mensen geen zin hebben in nog een optie die de keuze weer even ingewikkelder maakt? Of omdat het op het oog wel eenvoudig is maar dat in werkelijkheid niet blijkt te zijn? Wie biedt?

Lees ook:Gekleurde berichtgeving over banksparen
Lees ook:Geldbedrijf centraal: MoneYou
Lees ook:AdvieSoap deel 11: afkopen hypotheekpolis
Lees ook:Geldbedrijf centraal: KiFiD (klachteninstituut)
Lees ook:Slechte advisering beleggingsverzekeringen

2 reacties op “Waarom loopt banksparen niet?

  1. Sjoerd

    Banksparen werkt voor veel mensen niet. Hun pensioen loopt via een collectieve pensioenregeling, deze kan je dus niet op een bankspaarrekening zetten ipv pensioen. Voor hun aftrekruimte hebben ze vaak al een verzekeringsproduct in de vorm van een lijfrente of een andere aanvullende pensioen verzekering.

    Banksparen zal wat tijd nodig hebben om meer clienten te krijgen.

    Mensen, kijk eens wat je over de jaren in hebt gelegd in je pensioen fonds en wat dat nu waard is… valt vaak erg tegen, misschien toch een goede reden om over te stappen op banksparen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. max

    Banksparen kent juist een explosieve groei in 2009 en had inderdaad een matige start in 2008 (zie het oorspronkelijke bericht van Anneke).

    De vraag is of je een pensioentekort kan aantonen, conform de regels van de belastingdienst, is dit het geval dan is banksparen zeker het overwegen waar.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.