Best verdienende Nederlandse sporters

spaarrenteIn de top vijf van meest verdienende Nederlandse sporters van 2009 staan vier voetballers. Op nummer één staat een honkballer.

Vier van de vijf namen zult u herkennen, behalve de nummer één. De 31-jarige Andruw Jones (klinkt Amerikaans) heeft in 2009 maar liefst 10,1 miljoen euro weten te verdienen met honkbal in de Verenigde Staten.

Een overzicht van de meest verdienende sporters

Nummer 5
Edwin van der Sar heeft bij Manchester United €5,8 miljoen weten te verdienen. Vergeleken met één jaar eerder, is hij €300.000 gezakt, maar daar zal hij niet van wakker liggen.

Nummer 4
Arjen Robben is zijn professionele loopbaan als voetballer begonnen bij FC Groningen. Daarna is hij via PSV, Chelsea en Real Madrid bij Bayern Munchen terecht gekomen. Hij verdiende in 2009: €7 miljoen

Nummer 3
Ruud van Nistelrooy verdiende in 2009 €7,5 miljoen (€700.000 minder dan in 2008). Hij staat als 34-jarige voetballer al in de Quote 500, namelijk op nummer 484.

Nummer 2
Nigel de Jong is de best betaalde voetballer van 2009. Hij heeft een bedrag bij elkaar gespeeld van €8,1 miljoen.

Nummer 1
Andruw Jones verslaat met zijn €10,1 miljoen met gemak de Nederlandse voetballers. Het is echter geen verrassende nummer één. De voorgaande jaren was hij ook al de best verdienende sporter van Nederland.

Bron: geld.nl.msn.com

Lees ook:Inkomen van voetballers Nederlands elftal – WK 2014
Lees ook:Nederlandse selectie voor WK €201 miljoen waard
Lees ook:Geldgezicht: Tiger Woods
Lees ook:Inkomen bij FC Barcelona en Real Madrid
Lees ook:Eén op de vier is miljonair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.