Het BKR meldt meer betalingsachterstanden

Onlangs heeft het BKR aangegeven dat het aantal mensen, die niet aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen, weer aan het stijgen is. Tot eind 2010 leek het aantal mensen met betalingsachterstanden zich te stabiliseren, maar in de eerste helft van 2011 hebben ze weer een forse stijging gerapporteerd.

Per juni 2011 zijn er in totaal 655.000 consumenten die achterstanden hebben in het voldoen van de verplichtingen die uit leningen voort komen. Dit is een stijging van 55.000 mensen ten opzichte van de situatie per eind 2010.

Uitgestelde betalingen
Ik zie steeds vaker dat winkeliers en producenten uitgestelde betalingen aanbieden. Dit lijkt mij geen goede ontwikkeling. Dit zijn eigenlijk gewoon leningen die worden afgesloten op het moment dat het product wordt gekocht. Er hoeft geen rente over betaald te worden, maar na afloop van de uitstelperiode moeten de verplichtingen wel in één keer voldaan worden. De verplichtingen kunnen eenvoudig vergeten worden, met alle gevolgen van dien.

Lees ook:Deurwaarders hebben het druk
Lees ook:Meer particulieren met betalingsproblemen
Lees ook:Meer uitkeringsgerechtigden
Lees ook:Klanten van DSB niet uit huis zetten
Lees ook:IJsland gaat verplichtingen nakomen!

3 reacties op “Het BKR meldt meer betalingsachterstanden

  1. Daan

    Heel leuk artikel mijn complimenten! Ik heb zelf een site met gratis advies voor mensen uit de zakenwereld/ eigen bedrijf etc. Heel handig om veel geld te besparen en dus niet met het BKR in aanraking te komen.
    http://managertips.nl/
    MvG,
    Daan

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erwin

    Gelukkig is deze trend alweer minder geworden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.