Pakje sigaretten voor tien euro

KWF Kankerbestrijding en Stivoro pleiten voor het flink duurder maken van een pakje sigaretten. Een prijs van tien euro per pakje zou moeten ontmoedigen.

Zij proberen op deze manier het roken te ontmoedigen. Bij iedere verhoging van de kosten neemt het sigarettenverkoop iets af, maar uiteindelijk komt het weer op het oude niveau terug. De rokers wennen namelijk weer aan het nieuwe tarief en gaan het gewoon weer betalen.

In een artikel op bndestem.nl geeft een vertegenwoordiger van een tabakfabrikant aan dat een dergelijke verhoging van de tarieven zal leiden tot meer illegale handel in sigaretten. Het wordt namelijk interessanter om illegaal te handelen in sigaretten. De handelaren kunnen een flinke marge pakken doordat ze accijnzen en BTW achterwege kunnen laten.

De verstokte rokers blijven wel roken, maar met de huidige tarieven worden jongeren naar mijn mening al afgeschrokken om te gaan roken. Een pakje sigaretten van 5 euro is ontzettend duur, als dit nog niet afschrikt, gaat het ook niet afschrikken bij een bedrag van 10 euro.

Lees ook:Sigaretten tot 50 cent duurder
Lees ook:Minder loon voor rokers?
Lees ook:Roken weer duurder… ach stop toch!
Lees ook:Sigaretten worden weer duurder
Lees ook:Bespaartip: stoppen met roken

5 reacties op “Pakje sigaretten voor tien euro

  1. snelgeld

    Mag toch niet hopen dat ze dit er ook daadwerkelijk doorheen gaan drukken. Dan wordt het toch echt stoppen ben ik bang :p

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan

    het is afgeschrikt

      /   Beantwoorden  / 
  3. Stoppen met roken gevolgen

    Sigaretten duurder maken in de hoop dat mensen gaan stoppen met roken lijkt me niet een slim plan. De sigaretten gaan dan inderdaad ”de zwarte markt” op en dan ontstaat er weer meer criminaliteit. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, ik zou mensen gewoon goede voorlichting geven en de mensen die willen roken gewoon met rust laten, mensen moeten zich niet zoveel bemoeien met andere mensen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. antiroker

    Een rookvrij Nederland zou ideaal zijn ,maar we moeten de rokers wel de vrijheid geven , en realistisch blijven want roken extreem duur maken is wel heel dom , want als nu 90% afhaakt heeft dat ook gevolgen voorde schatkist,en werkgelegenheid.Het geld wat die mensen overhouden en aan iets anders uitgeven zal niet veel extra`s opbrengen dus gaan er op andere artikelen de aczijnsen weer omhoog

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.