1 maart, de dag om uw verzekeringspolissen op te schonen

De Verzekeringssite heeft vandaag de “Nationale Polis Opruim Dag”. Hiermee willen ze mensen eens kritisch naar hun polissen laten kijken. U kunt zich namelijk ook te ruim verzekeren.

Vanaf vandaag gaan de premies voor schadeverzekeringen omhoog. De assurantiebelasting is namelijk gestegen van 7,5 procent naar 9,7 procent. Dit in combinatie met stijgende autopremies, is het verstandig om uw verzekeringsmap eens kritisch door te kijken. Hebt u alle verzekeringen echt nodig?

Jaarlijks besteden wij bijna 5000 euro aan verzekeringen . Alleen al de basisverzekering voor de zorg kost ons per volwassene tussen de €1.200 en €1.400. De Verzekeringssite heeft een aantal tips op een rijtje gezet om de kosten toch iets lager te houden. Hieronder treft u de beste tips aan.

Aansprakelijkheidsverzekering
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bijvoorbeeld wanneer uw kind een bal door de ruit van de buren trapt. Heeft u geen kinderen? Check dan goed of uw aansprakelijkheidsverzekering automatisch kinderen meeverzekerd. In dat geval betaalt u onnodig extra premie.

Schrap overbodige verzekeringen
Verzekeringen voor mobiele telefoons, maar ook de garantieverlenging. Ze zijn zelden zinvol. U betaalt relatief veel voor beperkte dekkingen.

Pechhulp
Veel automobilisten zijn verzekerd tegen pech onderweg. Maar het komt nogal eens voor dat die pechhulp zowel via de dealer, als de ANWB, als de autoverzekering is geregeld. In dat geval betaalt u drie keer de prijs voor één service.

Dekking autoverzekering
Pas de dekking van uw autopolis tijdig aan! Hoe ouder uw auto, des te lager de dekking kan zijn.

Eigen risico zorgverzekering
Verwacht u niet of nauwelijks van medisch zorg gebruik te maken? Verhoog dan vrijwillig uw eigen risico.

Lees ook:Aansprakelijkheidsverzekering echt noodzakelijk!
Lees ook:Tien tips om te besparen op verzekeringen
Lees ook:Autoverzekering tegen de scherpste premie
Lees ook:Premies autoverzekering vergelijken
Lees ook:Reisverzekering – Je kunt ook te ruim verzekerd zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.