Staatsloterij weer eens doelwit van woede

Wat is dat toch met die Staatsloterij? Het idee van het winnen van een groot bedrag lijkt mensen wel gek te maken… ik verbaas me elke keer weer over de effecten die het heeft als er een grote jackpot op het punt van vallen staat. Zoals deze week: de Jackpot was vol, dus zou gegarandeerd gaan vallen. Prompt ontstaat er een run op de Staatsloten en zijn ze uitverkocht. En inderdaad valt de Jackpot, zoals beloofd. Alleen is het winnende lotnummer eenvijfde lot in plaats van een vol lot. Dus wordt er 5,5 miljoen euro uitbetaald in plaats van de volledige 27,5 miljoen. Is dat nou iets om je druk over te maken?

Kennelijk wel, want er zijn heel veel klachten over binnengekomen bij de Reclame Code Commissie. En natuurlijk ook bij Morand, dat juristenbureau dat toch al zo druk is met ageren tegen de Staatsloterij. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik ook in de veronderstelling leefde dat eenvijfde lot betekende dat er nog vier loten zijn met hetzelfde nummer. Dan zouden er in dit geval vijf mensen zijn met een prijs van 5,5 miljoen, in mijn ogen veel beter dan één van 27,5 miljoen.

Ik weet het niet hoor – hoe groot is de winkans nu helemaal als je meedoet aan zo’n loterij? Zelf doe ik het sowieso al niet, dus ik verdiep me er ook nooit in. Toch zou ik denken dat meedoen aan een loterij je niet echt het idee geeft dat je een grote kans maakt om te winnen. Dus wat maakt het jou nou uit dat de gelukkige winnaar niet 27,5 maar 5,5 miljoen euro wint? Is er voor de volgende trekking weer een volle Jackpot – zo kun je het ook zien.

Lees ook:Jackpot Staatsloterij is gevallen
Lees ook:Je zóu ‘m kunnen winnen!
Lees ook:Ik kan de Postcode Loterij nu opzeggen!
Lees ook:Bespaartip: loterijen opzeggen
Lees ook:Loterijen blijven met prijzen zitten

4 reacties op “Staatsloterij weer eens doelwit van woede

  1. thijs

    er worden trekkingen gedaan met niet vekochte loten
    wie weet word er 20 maal het aantal van de verkochte loten mee genomen met de trekking.
    hoe kan anders de jackpot zo hoog zijn (puur toeval zeker) iemand daar al eens over nagedacht.
    nu plus het verhaal met de 1/5 loten,lijkt mij dat er een onderzoek moet komen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank

    Vandaag kwam mij ten ore dat ervafgelopenn zaterdag, dus 2 dagen voor de trekking, er een flyer naar de staatsloten verkooppunten is gestuurd waarop vermeld werd dat de jackpot op een 1/5 lot was gevallen en de jackppot voor september weer aangevuld wordt to 27,5 miljoen!!

    Dit is dus verstuurd voor de officiele trekking op de tiende!

    Bedenk wel dat er in de laatste dagen nog ruim 900.000 meer verkocht zijn.!!!

    Is dit de manier op de staatskas aan te vullen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Dat is wel een machtig interessant gerucht… ik denk dat de jongens van Loterijverlies.nl er graag in duiken. Er moet ongetwijfeld een exemplaar van die flyer en meerdere verklaringen van verkooppunten over het moment van ontvangst te vinden zijn. Ben benieuwd!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Frank

        Ja dat lijkt mij ook en dat ze het doorspelen aan de pers! Denk dat het goed is dit echt uit te laten zoeken in hoeverre dit op waarheid berust. Maar waarom zou een zeer goed lopend verkopendpunt dit melden als het niet zo is? Hij kreeg bij het zien van de flyer echt een heel naar gevoel in zn buik1

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.