Groen Invest perikelen

De laatste dagen is het op deze blog erg druk rondom het onderwerp Groen Invest. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de gang van zaken en de bijbehorende discussie niet heb gevolgd, dus inhoudelijk kan ik er weinig aan toevoegen. Wel denk ik dat het goed is om in een post te vermelden dat de AFM gisteren op haar website een bericht over Groen Invest heeft geplaatst. Dit bericht is ook al neergezet tussen de reacties op een eerder blogartikel over Groen Invest, maar dat verdwijnt snel in de massa. Daarom voor alle belanghebbenden en andere geïnteresseerden hierbij een link naar de AFM-mededeling. Mocht één van de belanghebbenden bereid zijn voor mij (bondig) samen te vatten wat er precies gebeurt rondom Groen Invest, dan zal ik dat voor de overzichtelijkheid graag als artikel plaatsen. Jullie kunnen me bereiken op [email protected].

Lees ook:Ook Groen Invest voor de rechter
Lees ook:Update van beleggingsboefjes
Lees ook:PR Invest de volgende?
Lees ook:Nieuw beleggingsschandaal op komst met Palm Invest?
Lees ook:Goed plan: Easy Rich Invest

23 reacties op “Groen Invest perikelen

  1. Wenteler

    Pfff moedeloos wordt je van dat zooitje.
    Krijg al 8 jaar geen enkele communicatie van GIN uit. Moet overal zelf achteraan dat alleen al baarde mij zorgen.
    Zelfs na jaren bellen en bellen of er ooit nog eens een nieuwsbrief komt niks nada noppes.
    En nu dit dus. Was te verwachten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. john

      heb je je al aangemeld, op stichting beleggers groen invest?

        /   Beantwoorden  / 
    2. Cocky

      http://WWW.BELEGGERSGIN.NL
      Is er puur voor en door de beleggers.
      Trap er niet in bij anderen zoals bij Henk quotenet, daar wordt censuur gebruikt op de teksten.
      Maar iedereen moet voor zich weten wat hij/zij gaat doen.
      Ik zou zeggen sluit je aan bij Beleggersgin.nl

      Cocky

        /   Beantwoorden  / 
  2. Karel

    Woensdag 6 Mei, 2009

    Geachte participanten,

    Langs deze weg wil ik u informeren dat Groen Invest op 4 mei jl. een gerechtelijke procedure tegen een oud aandeelhouder heeft verloren. Groen Invest is daarbij veroordeeld tot het betalen van circa EUR 4 miljoen aan de oud aandeelhouder. Groen Invest is niet in staat om deze vordering te betalen. Ook is Groen Invest niet in staat om andere (betalings)verplichtingen die zij heeft aan schuldeisers en participanten, na te komen.

    Voorts verloopt het verkoopproces van de Nederlandse gronden erg moeizaam. Weliswaar worden er momenteel gesprekken gevoerd met potentiële kopers, maar het ziet er niet naar uit dat deze gesprekken op korte termijn zullen leiden tot concrete resultaten. Daarenboven bestaat niet de verwachting dat een eventuele opbrengst van de Nederlandse gronden voldoende zal zijn om alle schuldeisers, participanten daaronder begrepen, integraal te voldoen.

    In andere woorden, Groen Invest verkeert in acute geldnood. Om deze reden heb ik mij spijtig genoeg genoodzaakt gezien om vandaag bij de rechtbank ’s-Hertogenbosch voor Groen Invest surseance van betaling aan te vragen. Indien de surseance van betaling wordt verleend dan zullen een of meerdere bewindvoerders worden aangesteld en zullen concurrente schuldeisers betaling van hun vordering op Groen Invest niet kunnen afdwingen. Voorts zal dan de taak van de door de AFM aangestelde stille curator beëindigd zijn.

    Samen met de door de rechtbank aan te stellen bewindvoerder(s) zal ik bekijken of er wellicht nog mogelijkheden zijn voor Groen Invest om haar verplichtingen richting haar schuldeisers na te komen. Mocht dit mogelijk zijn, dan zult u uiteraard hierover nader worden geïnformeerd. Indien dit niet mogelijk mocht zijn, dan zal de surseance van betaling worden beëindigd en zal Groen Invest in staat van faillissement worden verklaard. Uiteraard zult u ook van deze stap in kennis worden gesteld.

    Uiteraard ben ik bereid om uw eventuele vragen te beantwoorden. U kunt mij daarvoor bereiken op telefoonnummer 06-51393544.

    Met vriendelijke groet,

    Frans van der Heijden

    Dit zegd al genoeg dat hij met de centen ervandoor is,en laat zich failliet verklaren!!
    HIer wordt je moedeloos van ja!!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. els de groot

    Hoi,

    Kijk eens op de site cvinnood.nl
    Er bestaat ook Hyves-site Gose Bos te Hoogeveen.
    Ook is er stichting opgericht:www.beleggersgin.nl

    Succes!!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Henk

    http://www.ginschade.info

    op 3 juli 2008 werd in verband met de collectief juridische actie GIN de Stichting GIN Schade opgericht. Het bestuur van de Stichting GIN Schade bestaat volledig uit participanten van Groen Invest.

    Met recht kan dan ook worden gesproken: Stichting GIN Schade voor en door beleggers Groen Invest.

    Doel van de collectief juridische actie GIN is de collectieve behartiging van de belangen van de Groen Invest beleggers die zich hebben aangemeld voor de collectief juridische actie GIN. Momenteel zijn ruim 1.200 Groen Invest beleggers hiervoor aangemeld. Dagelijks melden nieuwe gedupeerde beleggers in Groen Invest zich aan om hun belangen professioneel te laten behartigen. Voor aanmelding zie Informatie. Ook kunt u een korte e-mail sturen met uw naam en adresgegevens naar Mr. Honoré van Schuppen

    Door collectief op te treden, kan daadwerkelijk een vuist worden gemaakt. Ook wordt de bewijspositie – die in een eventueel juridische procedure van zeer groot belang is – aanmerkelijk verbeterd ten opzichte van individuele procedures. Meer informatie vindt u hierover bij Achtergrond. Gelet op het aantal aanmeldingen voor de collectief juridische actie GIN, kan de bijdrage per deelnemer – op uurbasis dan wel (deels) resultaat afhankelijk basis – per participant beperkt blijven.

    Stichting GIN Schade: effectieve belangenbehartiging voor en door beleggers Groen Invest.

    Stichting GIN Schade wordt voortdurend bijgestaan door Mr Honoré van Schuppen. De stichting tracht haar doel te bereiken in de eerste plaats door het voeren van overleg met betrokkenen. Indien dit niet binnen een voor Stichting GIN Schade aanvaardbare termijn tot concreet zicht op resultaat leidt, zal Stichting GIN Schade zo nodig betrokkenen bij Groen Invest in rechte betrekken om het ertoe te leiden dat compensatie wordt verkregen voor de bij haar aangesloten Groen Invest gedupeerden. Stichting GIN Schade ziet hiervoor voldoende mogelijkheden en heeft – ondanks het faillissement – vertrouwen in een positieve uitkomst van de collectief juridische actie GIN.

    De belangenbehartiging voor de aangemelde Groen Invest beleggers zal voor een belangrijk deel betrekking hebben op de correcte afwikkeling van het faillissement van Groen Invest. Hierbij zal Stichting GIN Schade steeds de belangen van de aangemelde participanten voor ogen hebben. Met de curatoren en de Stichting Vruchtgebruik Robinia (‘Stivru’) zal overleg plaats hebben en zal informatie worden uitgewisseld.

    Namens de drie bestuurders van Stichting GIN Schade werd onmiddellijk nadat het faillissement bekend werd een verzoekschrift ingediend voor het instellen van een commissie uit schuldeisers. Het ligt in de reden dat naast één of meer bestuurders van de Stichting GIN Schade, Stivru zal toetreden tot de schuldeiserscommissie.

    Indien overleg met overig betrokken bij Groen Invest niet tot een oplossing leidt, zal Stichting GIN Schade zo nodig overgaan tot het in rechte betrekken van de bij Groen Invest betrokkenen. Hierbij dient met name te worden gedacht aan (voormalig) bestuurders/aandeelhouders (in privé), betrokken (kandidaat-)notarissen en de IDM Bank. Aangezien de collectief juridische actie GIN werd geëntameerd door een advocatenkantoor en de Stichting GIN Schade voortdurend hiermee samenwerkt, kunnen rechtsmaatregelen zo nodig snel en adequaat worden genomen. Er hoeft geen externe advocaat meer te worden aangetrokken die zich eerst dient in te werken in het dossier met alle kosten van dien. De aangemelde participanten zullen uitgebreid van informatie worden voorzien. Beknopte informatie zal voor een ieder toegankelijk worden opgenomen – voor zover dit het belang van de aangemelde beleggers niet kan schade onder Nieuws. Ook zal vermoedelijk in de media nog aandacht worden besteed aan de activiteiten van Stichting GIN Schade.

    In verband met de collectieve behartiging van belangen van Groen Invest beleggers is van belang dat zo veel mogelijk Groen Invest beleggers zich aansluiten bij de collectief juridische actie GIN / Stichting GIN Schade.

    Bij het bestaan van diverse groepen GIN beleggers zou er niet langer sprake kunnen zijn van voldoende representativiteit van de Stichting GIN Schade. Gelet op het grote aantal reeds aangemelde GIN beleggers, lijkt hier overigens niet snel sprake van te zijn. Wel lijkt te moeten worden voorkomen dat de belangen van de participanten van Groen Invest niet eenduidig meer kunnen worden behartigd. Voorts hecht de Stichting GIN Schade er aan om niet aangemelde gedupeerde Groen Invest beleggers op het volgende te wijzen.

    Indien een zeer grote groep is aangesloten bij de collectief juridische actie GIN, is het minder aantrekkelijk voor lieden (van divers pluimage) die veelal niet onder toezicht van enige beroepsorganisatie vallen, om zich op te werpen als ‘belangenbehartigers’ van de GIN beleggers. Het is in situaties als de onderhavige wel voorgekomen dat belangenbehartigers zich aandienden die – naar achteraf bleek, in meer of minder mate – banden bleken te hebben met één of meer bestuurders van het beleggingsfonds van de gedupeerde beleggers. Met name indien u overweegt om uw belangen te laten behartigen door één of meer personen die niet onder enig toezicht van een beroepsorganisatie vallen (zoals bijvoorbeeld het toezicht van de Orde van Advocaten), lijkt het temeer raadzaam om hierbij de nodige zorgvuldigheid in acht te nemen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jos

    BELANGENBEHARTIGING

    http://www.beleggersgin.nl/

    Stichting Beleggers GIN; voor en door de beleggers.

    In korte tijd al bijna duizend aanmeldingen.
    Een (goedkoper) alternatief.

    Deze site is op initiatief van enkele Groen Invest beleggers opgezet en speciaal bedoeld voor de mensen die hebben geinvesteerd in Groen Invest.
    De Stichting Beleggers GIN weet zich gesteund met de expertise en (juridische) kennis van Stichting CV in Nood (www.cvinnood.nl).

    De site bevat informatie over de stand van zaken en de afwikkeling van Groen Invest, dat op 12 mei 2009 failliet werd verklaard.

    De beleggers hebben zich verenigd in de Stichting Beleggers GIN. Deze Stichting doet onderzoek en onderneemt acties ter behartiging van de belangen van de beleggers die zich hebben aangesloten. De stichting zal een Raad van Toezicht hebben waarin enkele beleggers als initiatiefnemers plaats zullen nemen.
    Meer over de werkwijze vindt u in het Plan van Aanpak op de site van Stichting Beleggers GIN: http://www.beleggersgin.nl/

    Het is van groot belang dat zoveel mogelijk beleggers zich aansluiten. Alleen dan kunnen wij gezien worden als representatief voor de beleggers. En alleen dan kunnen wij met de Stichting Vruchtgebruik Robinia, de curatoren en andere partijen effectief overleg voeren. Meer daarover leest u in het Plan van Aanpak. De site zal regelmatig worden aangevuld met nieuwe informatie en het heeft dus zin af en toe te kijken of er iets is toegevoegd. Het is niet altijd mogelijk om alle vragen persoonlijk te beantwoorden, gezien het grote aantal beleggers. Wel kunt u een mail sturen naar [email protected]. In de toekomst zullen in algemene zin vragen worden beantwoord in een vraag en antwoord rubriek.

    De site wordt beheerd in opdracht van de Stichting Beleggers GIN.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Piet

    vr 12 jun 2009, 11:02 | lees voor

    Curatoren: directeur Groen Invest verduisterde inleg VELDHOVEN – Directeur Frans van der H. van hardhoutfonds Groen Invest heeft zeker 2,4 miljoen euro van beleggers voor privédoeleinden gebruikt. De curatoren van het Veldhovense bedrijf schrijven dat in het eerste faillissementsverslag. Ze beschuldigen de directeur van wanbeleid en hebben hem aansprakelijk gesteld voor het volledig tekort van 70 miljoen euro dat bij Groen Invest is ontstaan.

    Groen Invest werd vorige maand failliet verklaard. Ongeveer vijfduizend beleggers investeerden in de kweek van Robiniabomen in Nederland en in het buitenland. De Autoriteit Financiële Markten constateerde al in 2006 dat bij het bedrijf niet over de juiste expertise beschikte. Bovendien uitte de toezichthouder destijds al haar twijfels over de integriteit van het bestuur. „Een faillissement was al enkele jaren onafwendbaar”, concluderen de curatoren nu. Mail Print Plaats op: Hyves eKudos MSN Delicious

      /   Beantwoorden  / 
  7. Wim

    Wat ik niet snap is, waarom deze doortrapte goeroe nog niet achter de tralies zit!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  8. Jos

    BELANGENBEHARTIGING: een kwestie van keuzes.
    Gedupeerde participanten hebben de keus om zich bij één van de in het leven geroepen stichtingen aan te sluiten of zijn vordering bij de curatoren bekend te maken en het verder maar af te wachten. Deze keuze moet ieder voor zich maken naar zijn eigen situatie.

    Misschien dat je procederen en het zo snel mogelijk afwikkelen (lees: je verlies nemen) het belangrijkste vindt. Maar het kan ook zijn dat je open staat voor alle mogelijke alternatieven en dat je het belangrijker vindt om op termijn er het best haalbare uit te krijgen. In dat laatste geval is aanmelding bij Stichting Beleggers GIN serieus te overwegen. Een voordelig alternatief met oog voor lange termijn oplossing. En indien nodig wordt procederen natuurlijk ook niet uitgesloten.

    Zie ook: http://www.beleggersgin.nl

      /   Beantwoorden  / 
    1. Halbe

      Beleggers.GIN heeft te lang in de Groeninvest-sprookjes geloofd. Het is wat wrang om nu dit te lezen sinds het expertise-rapport over de Nederlandse percelen bekend is. Het hele Groeninvest was een grote leugen; allemaal valse beloftes en garanties. Dhr. Jos Vrijsen heeft lange tijd op goede voet gestaan met oplichter FvdH. Ben benieuwd hoe hij nu over deze persoon denkt.

        /   Beantwoorden  / 
  9. Karel

    Volgens mijn maakt het niet uit of je door een advocaat gepakt wordt, of een stichting die je hier boven beschrijft.
    Het draait allemaal om geld uit.
    Groeninvest had ook eens stichting(stiveru) of zoiets.
    Wat deden die nou voor ons(niks eigenbelang).
    De mensen zijn zodadelijk nog meer geld kwijt aan Advocaten, en mensen die zich willen verrijken aan dit gebeuren.
    Ik zou het liefst horen dat Dhr.van der Heijden achter slot en grendel zit,zolang dit niet is gebeurt neem ik dit alles niet serieus.
    En wat denk je van de notarissen waar niks meer wordt over verteld,in de media.
    Je zult zien dat deze dadelijk vrijuit gaan,en dat zijn nou de grootste schoften geweest want die hadden dit aan moeten zien komen.
    Wat moet je nog van iemand plukken als hij niks meer heeft,de participant wordt nog kaler geplukt door advocaten en stichtingen en mensen die zich willen verrijken.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Arnd

    Beste lotgenoten,

    Ben ik de enige die bij Frans langs wil gaan om te kijken hoe hij erbij zit? Wel of niet van ons geld. Degene die gewoon 100% verantwoordelijk is voor wanbeleid en het niet verstrekken van de juiste informatie. Ook ik heb verscheidene malen aan de telefoon gehangen met Loekie over het uit te keren bedrag. Zij wist het dan weer op het één danwel het ander te gooien.
    Ik ben het zat dat mijn duur- en vooral zuur verdiende centen voorgoed verdwenen zijn. Ik wil het terug. Op de ene, danwel de andere manier.
    Graag reactie en evt. verblijfplaats van Frans.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Ro

    Lotgenoten Gin,
    Ik vind het een diepe teleurstelling dat de beide
    stichtingen die zeggen de belangen van de belegger
    te behartigen elkaar ook nog even lekker dwars gaan zitten. Wie kan me vertellen of ik er verstandig aan doe lid te worden van de een of de andere stichting? Ik heb inmiddels ook weinig
    vertrouwen meer in deze stichtingen.
    Die Frans bezit toch ook nog een verpakkings bedrijf, laten ze dat van hem afpakken en verkopen! En Arnd, als ik dichter bij Belgie woonde ging ik met je mee.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Karel

    Goed zo ga met z’n alle naar die oplichter toe!
    En trek z’n nek eens wat langer,hij verdient het.
    Bovendien maakt het niet uit waar je woont,je spreekt gewoon met een aantal mensen af en ga hem opzoeken.
    Bovendien is die Frans van der Heijden in het verleden ook zelf opgelicht door de vorige eigenaar van groeninvest!
    En wat dachten jullie om een bezoekje bij de eerste notaris af te leggen!
    Hij heeft 1,6 miljoen gebeurt van die verkeerden aktes die over zijn bureau zijn gegaan!
    Je kunt hem op z’n zorgplicht wijzen,die hij niet goed heeft uitgevoerd!
    Ik hoop dat jullie er iets mee opschieten,maar niet geschoten is altijd mis.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Arnd

    Is er geen mogelijkheid om via de bestaande advocatenclub die al druk is met voorbereiden van allerlei procedures, om ook civiel een rechtzaak te beginnen tegen Frans, en een zaak te beginnen tegen zijn vroegere notaris op basis van no cure-no pay?
    Lijkt mij dat wij niet de enige hoeven te zijn die de pijn voelen van de vermogens die zoekgeraakt zijn!
    En nogmaals, graag verblijfplaats van beide heren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. G.Kehrens

      Geplaatst door Geert op 8 juli 2009.
      Ook ik heb behoefte om mijn ongenoegens te spuien
      over de gang van zaken bij Groen invest.
      Allereerst Frans van der Heijden die met zijn mooie praatjes (tegen beter weten in)ons letterlijk en figuurlijk voor de gek heeft gehouden. Notarieele acte, volume garantie, toezichthoudende stichtingen, alle risico afgedekt.Mooi niet dus!
      Dan nu de stichtingen die de zaak voor ons gaan oplossen. Heeft dit allemaal nog zin???
      Ik denk dat meer participanten net als ik met veel vragen en onmachtgevoelens zitten. Laat je horen en reageer.

        /   Beantwoorden  / 
  14. Ro

    Is het misschien nodig om allemaal afzonderlijk
    aangifte van oplichting te doen tegen de oplichters van GIN? Het is mij namelijk veel te rustig rond deze zaak.

      /   Beantwoorden  / 
  15. klaas

    Zit die oplichter niet bij het verpakkings bedrijf wat nu van de zogenaamde broer van hem is.
    Eerst was het bedrijf van hem,nu is het van zijn broer!!!
    Ik weet niet meer hoe het zit.
    Bovendien moet het toch niet moeilijk zijn lijkt mij ,om zijn prive adres in Belgie te bemachtigen.
    Ik snap niet als iemand 2,5 miljoen euro achterover drukt dat die nog niet in de gevangenis zit?
    Ze laten hem maar lopen,tenminste ik hoor niks van
    dat hij opgepakt is.
    En dan de notaris die 1,6 miljoen euro onterecht heeft verdient zonder enig zorgplicht te dragen.
    Wie gaat nou eens achter die personen aan???

      /   Beantwoorden  / 
  16. Arnd

    medelotgenoten,

    Ik heb vernomen dat er overijverige beginnende advocaten zijn, die tegen “no cure, no pay” condities, dit soort zaken willen uitzoeken. Ik vind dat we zulke “jonge honden” los moeten laten op Frans en zijn companen. Wij de ergernis en frustratie, zij de ergernis en onrust over wat er boven hun hoofd hangt.
    Ik vind n.l. dat de ontstane onrust en gesjoemel met ONS geld, de heren duidelijk moet worden gemaakt, en dat wij dit niet pikken. Ook het genieten door deze mannen van ONS geld, moet ze zo zuur mogelijk worden gemaakt.
    En reken maar dat als je continu de brievenbus in de gaten moet houden omdat er weer een rechtszaak tegen je wordt aangespannen, dat je niet meer met volle teugen van ONS geld kunt genieten.
    Dus…. Wie heeft de guts en de nodige uithoudingsvermogen om dit, gesteund door vele slachtoffers, aan te gaan?
    Hoor graag reacties,
    en…waar woont Frans?

      /   Beantwoorden  / 
  17. jos

    Mensen,

    zo te lezen zijn jullie nog steeds te verdeeld om ook maar 1 deuk te maken.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Pierre H.

    Zou dit geen geweldige reportage zijn voor Peter R. de Vries om achter dit oplichtingsschandaal aan te gaan ?!?

      /   Beantwoorden  / 
  19. Cor

    Sinds een half jaar ben ik voorzitter van de Vereniging Participantenbelang GIN. (KvK 51920512)De vereniging (VPG)vertegenwoordigt -kostenloos!!!- alle participantenbelangen van 5.500 gedupeerden. Er is een onderzoek gestart naar de rol van de registeraccountant van GIN bv. Daaromtrent is een klacht gedeponeerd bij de accountantskamer van de rechtbank in Zwolle. Verder zoekt de vereniging samenwerking mer de 2 andere belangenbehartigers: SGS en SBG. Een doel: terughalen van zoveel mogelijk geld voor de participanten

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.