Moet je nu aandelen gaan kopen?

Koopjesjagers op de beursIk ben geen belegger. Ja, ik heb wel wat aandelen maar die staan gewoon te staan en ik besteed er verder geen aandacht aan. In de verte volg ik de ontwikkelingen op de beurs omdat je die in het nieuws gewoon tegenkomt. En met de dramatische dalingen van de laatste tijd vraag ik me weleens af of ik nu niet juist wat aandelen zou moeten bijkopen.

Verkopen van mijn aandelen heb ik niet overwogen. Verlies nemen op een moment als dit lijkt me gewoon niet zo handig. Ik word er ook niet zenuwachtig van: het geld dat erin zit heeft geen vastomlijnd doel.

Maar goed, bijkopen als overweging. Ik lees nu dat de koopjesjagers hun slag aan het slaan zijn en de AEX opeens een aantal procenten stijgt. Is dit dan het moment om extra aandelen te kopen? Of komen er nog behoorlijke dalingen aan?

Lees ook:Beleggers bibberen
Lees ook:Wat wordt het met ING?
Lees ook:Aandelen, goud of spaarrekening?
Lees ook:Ga jij meer kopen als spaarloon vrijkomt?
Lees ook:Zoek je nog een Kerstcadeau: Feelgoodgift!

3 reacties op “Moet je nu aandelen gaan kopen?

  1. Patrick

    Ja het is zeker een moment om aandelen bij te kopen. De koersen staan laag en de aandelen zijn relatief goedkoop. Let wel, je moet het lef hebben om je te laten scheren. De kans bestaat altijd dat de koersen nog verder omlaag gaan, dat deze stijging slechts een opleving van een dag is. Op de lange termijn kunnen de koersen eigenlijk alleen maar stijgen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Steven

    Op de lange termijn gaan we allemaal dood.

    Volgens een artikel in de Economist zitten we 2001 in een bear market en zijn in de vorige eeuw meerdere bear markets geweest die tot wel 17 jaar duurden. Het kan dus nog een tijdje duren.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Paul

    Ja, het is imo een goed moment om te kopen voor de lange termijn (10+ jaar).

    Helaas staat mijn geld in IJsland, en je weet het hè….
    “Je geld bevroren in IJsland is nooit grappig…..”

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.