Betalen met je mobiel

Betalen met je mobieltjeAlbert Heijn is in de winkel op station Amsterdam Amstel een proef gestart, waarbij mensen niet alleen zelf hun boodschappen scannen maar vervolgens ook kunnen afrekenen met een mobiele telefoon. Ze zijn wel innovatief daar bij AH. Ik weet eigenlijk niet hoe het verder afgelopen is met die proef met betalen met je vingerafdruk.

Wat even lastig is bij dat betalen met de mobiel, is dat je er eerst wel een speciale mobiele telefoon voor moet aanschaffen. Het scannen gebeurt namelijk ook met de telefoon en daar hebben de meeste toestellen niet de techniek voor. Maar de kosten vallen mee: het toestel kost € 30 en als je ermee aan de slag gaat zijn de eerste € 20 aan boodschappen voor rekening van Albert Heijn.

Het zal je trouwens niet verbazen dat deze proef wordt gedaan in samenwerking met de Rabobank. AH en Rabo hebben elkaar goed gevonden in het uitproberen van betaalinnovaties. Overigens meldt Computable dat wij Nederlanders wat huiverig zijn voor het betalen met de mobiele telefoon. Omdat we de beveiliging niet durven te vertrouwen. Maar goed, jongeren hebben er wel vertrouwen in en dat geeft hoop voor deze innovaties in de toekomst.

Lees ook:Person-to-person betalen
Lees ook:Vingerafdruk toch niet zo safe
Lees ook:Geen dinges door betalingen
Lees ook:Dag Albert Heijn! Hallo Jumbo!
Lees ook:Supers weer in prijzenslag

Eén reactie op “Betalen met je mobiel

  1. Isabel

    Ik heb het gisteren geprobeerd en heb dus ook die Nokia gekocht. Ik ben eigenlijk niet zo van de klap-telefoontjes, maar het is echt een fijne telefoon!

    Meteen wat dingetjes gekocht bij de AH to go (van die lekkere vruchtensapjes!). Er stond een gigantische rij bij de kassa’s, maar ik kon direct Mobiel betalen bij het betaalpunt (geen rij!! :) ).

    Ik vind het echt een super initiatief. Wij Nederlanders mogen dan wat kritisch zijn, maar als je het eenmaal hebt geprobeerd ben je ‘hooked’. Van mij mogen er wel meer winkels komen waar je NFC kan betalen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.