Postcodeloterij bespioneerd door Staatsloterij

In het kader van de discussie rondom de Staatsloterij viel mijn oog op het bericht dat de Staatsloterij een vergoeding van € 100.000 betaalt aan de Postcodeloterij omdat ze hen hebben laten bespioneren. Big business – die loterijwereld. De Staatsloterij voelde zich kennelijk bedreigd door de Postcodeloterij en wilde haar concurrent in diskrediet brengen.

De Postcodeloterij vindt overigens dat ze niet zou moeten vallen onder de wet op kansspelen. Directeur Boudewijn Poelman stelt: “Wij zijn geen kansspel maar een fondsenwerver voor goede doelen. De wet is er om de consument te beschermen tegen criminaliteit en verslaving. Bij loterijen is daarvan geen sprake.” Met praktijken als spionage zou je bijna denken dat de loterijwereld zelf crimineel aan het worden is.

Lees ook:Goede doelen is big business
Lees ook:Weer misleiding door de Nationale Postcode Loterij
Lees ook:Google schenkt 16 miljoen euro
Lees ook:Hoe kies jij je goede doelen?
Lees ook:Bespaartip: loterijen opzeggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.