Spaarders Van der Hoop krijgen meer terug

In 2005 ging de chique bank Van der Hoop Bankiers failliet. Het was voor het eerst sinds 1982 dat er een Nederlandse bank failliet ging. Er waren ongeveer 1500 spaarders bij betrokken met een totaal bedrag van € 150 miljoen. Dat is een fiks gemiddeld bedrag per persoon van € 100.000.

Omdat dit niet geheel gegarandeerd wordt door de garantieregeling van de Nederlandsche Bank zien die mensen niet al hun geld terug.

Maar ze krijgen via de curatoren gelukkig wel meer dan het maximum volgens die regeling. Eerder kregen ze al 75% van hun spaargeld terug, nu komt daar nog eens 17% bij. Nog steeds geen 100% in totaal natuurlijk, maar met 92% komt het aardig in de buurt.

Lees ook:Spaarders met grote bedragen bij de DSB Bank
Lees ook:Spaarders DSB Bank krijgen geld vóór kerst
Lees ook:Korting op hypotheeklasten voor DSB klanten
Lees ook:Hypotheekklanten DSB Bank krijgen de rekening
Lees ook:Mijn vordering in het faillissement van DSB Bank

3 reacties op “Spaarders Van der Hoop krijgen meer terug

  1. Erik Vries

    De in het artikel genoemde mensen – spaarders – hebben in 2006 eerst 65% van hun oorspronkelijke vordering teruggekregen. Daarbovenop 40.000 euro bij een rekening op één naam of 80.000 euro bij een en/of rekening van DNB. In 2007 is er vervolgens nog eens 10% uitbetaald over de oorspronkelijke vordering minus 114.285,71 (bij rekening op één naam) of minus 228.571,43 (bij en/of rekening. Eind tweede kwartaal volgt een derde uitdeling van 17% en daarnaast een extra uitkering voor rekeninghouders die meegaan in een regeling. De verwachting zal dan ook zijn dat rekeninghouders 99-100% van hun tegoeden terug gaan zien. Daarnaast hebben zij echter ook renteverlies geleden. En u zal niet datgene willen meemaken wat zij hebben moeten ervaren. Wakker worden met het nieuws enkele tonnen of zelfs miljoenen aan spaargeld zomaar kwijt te zijn geraakt en dat alleen door te sparen. Lange tijd in onzekerheid verkeren. Nieuwsberichten met de mededeling dat er nog eens een claim van 122 miljoen op tafel is gelegd. Lijken die uit de kast vallen en heel veel gedoe om in aanmerking te mogen komen voor een garantieregeling van destijds 20.000 euro. Slapeloze nachten. Zelfs een trieste zelfmoord onder één van de gedupeerden. De spaarders zijn zeer dankbaar dat alle betrokken partijen hebben meegewerkt aan de totstandkoming van een regeling. De vrees voor het uitzicht van jarenlange kostenverslindende rechtszaken is hiermee weggenomen. Betrokken spaarders gaan hun geld terugkrijgen en kunnen opgelucht ademhalen. Zij kunnen hierdoor weer verder met hun leven.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anneke Ranzato (redactie)

    Beste Erik,
    Dank je wel voor deze uitgebreide toelichting. Het moet absoluut verschrikkelijk zijn om in de vrees te leven dat je spaargeld verdwenen. Je denkt immers dat je met een spaarrekening voor absolute zekerheid kiest. Ik ben ook heel blij voor de betrokkenen!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans Kok

    Dit bericht is onvolledig: spaarders die zich hebben aangesloten bij de “Stichting Hoop-verlies” krijgen 100% van hun spaargeld terug!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.