Collectieve “Samen Sterk Hypotheek”

In met name de zorgverzekeringen zijn collectieven van allerlei soorten heel gebruikelijk. Ook op hypotheken krijgen mensen weleens collectieve kortingen door afspraken van hun werkgever met geldverstrekkers. Nu kwam ik iets tegen dat volgens mij nieuw is: een collectief dat voor consumenten gaat onderhandelen met geselecteerde marktpartijen voor scherpe tarieven. Met daarbij voor een vast tarief een onafhankelijk financieel plan.

Het ziet er interessant en betrouwbaar uit, zo op het eerste gezicht. Professor van Mourik stelt : “Laat ik er niet omheen draaien: de mensen worden getild. Er staat geen verhouding tussen kwaliteit van de dienstverlening en de provisie die wordt opgestreken.” Dat is voor een deel van de adviseurs in de markt gewoon waar. Je weet alleen nooit helemaal zeker of hier niet ook een dergelijke organisatie achter zit.

Ik ben heel benieuwd naar ervaringen met dit collectieve initiatief van Mijneigenhaard.nl. Is het werkelijk iets vernieuwends of is het stiekem toch “gewoon” een manier van een club financieel planners om klanten binnen te halen voor hun financiële plannen op basis van een vast tarief? Wie ervaring heeft met Mijneigenhaard.nl nodig ik van harte uit die met ons te delen!

Lees ook:Geldbedrijf centraal : Nationale HypotheekPas
Lees ook:AFAB bewezen provisiejager
Lees ook:Slechte advisering beleggingsverzekeringen
Lees ook:Independer lanceert het Keurmerk Woonverzekeringen
Lees ook:Klant beter uit door provisieverbod?

7 reacties op “Collectieve “Samen Sterk Hypotheek”

  1. Marc

    De samen sterk hypotheek lijkt mij zeer betrouwbaar, vooral het feit dat ze gebruik maken van adviseurs die door de stichting certificering financiele planners zijn gecertificeerd geeft mij vertrouwen. Dit is uiteindelijk ook controleerbaar via de site van de FFP. Ik heb me ingeschreven voor een voorstel en wacht rustig af…
    Hou jullie op de hoogte van mijn ervaringen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anneke Ranzato (redactie)

    Graag Marc, ik ben heel benieuwd!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Marc

    Ik heb een mail ontvangen waarin men aangeeft dat ze binnenkort de eerste onderhandelingsronde met hypotheek aanbieders af hopen te ronden. Daar komt dan als het goed is een voorstel uit.
    Dat zal, gezien de feestdagen wel begin volgend jaar worden….
    We wachten weer af.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Marc

    Ik heb een aanbod ontvangen van Mijn Eigen Haard.nl Hierin zijn onder andere de afsluitprovisie en de kosten van de taxatie van mijn huis komen te vervallen. Dat scheelt toch al direct heel wat centen!!
    Binnenkort zal een financieel adviseur van Mijn Eigen Haard gaan bellen om een hypotheek samen te stellen die op mijn situatie is toegespitst.
    Al met al is mijn gevoel wel heel goed bij deze club.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Anneke Ranzato (redactie)

    Beste Marc,
    Ik ben heel blij met je regelmatige update over het traject van Mijn Eigen Haard, en ook zeer benieuwd naar het vervolg. Wat me wel opvalt is de lange doorlooptijd: eind november heb je je ingeschreven, nu ontvang je een aanbod en dat is nog niet toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Die lange doorlooptijd kan je in een stijgende rentemarkt toch ook geld kosten. Heb je zelf aangegeven dat het zo lang mocht duren of is dat het standaard systeem van Mijn Eigen Haard?
    Bedankt weer,
    groeten
    Anneke

      /   Beantwoorden  / 
  6. Dirk Kanters

    Een vriend van me heeft zich hier aangemeld in december. Hij heeft begin van de maand een hypotheek afgesloten tegen voorwaarden die deze club voor hem en een groep anderen heeft onderhandeld. Betreft onder andere de vaste afsluitprovisie van 1% die geheel verviel en controle op het aanbod door wat ‘onafhankelijke ??’ kenners geloof ik. Hij heeft er in ieder geval geen sores aan gehad. D’r lopen nogal wat zakkenvullers in deze wereld…..

      /   Beantwoorden  / 
  7. Patrick

    Tja en nu maar hopen dat deze mensen de juiste hypotheek hebben gesloten. Want, zomaar de goedkoopste nemen is natuurlijk ook niet goed. Er is een reden waarom een hypotheekadviseur de provisie ontvangt. Namelijk: 30 jarige zorgplicht waarvoor hij/zij 10 jaar een doorlopende provisie ontvangt. Ik hoop voor ze dat ze geen ‘woekerpolis’ hebben gesloten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.