Elke baby een miljoen

Een interessante redenering van de directeur van Appoint Rene Steuer en journaliste Connie Lohuis: als we nu eens iedere Nederlander een budget geven van een miljoen om financiele verantwoordelijkheid te nemen voor z’n eigen leven? Nu krijgen we tijdens ons leven ook zo’n 8 à 9 ton van de overheid. 

Niet om uit te geven aan auto’s ofzo – de besteding moet wel aan regels gebonden zijn. Maar als je eigen budget slinkt als je werkloos bent zul je misschien eerder creatieve manieren verzinnen om in je inkomen te voorzien? Het idee is uitgewerkt in het boek “Iedereen een miljoen”, dat me zeker de moeite waard lijkt om te lezen.

Lees ook:Geen idee wie m’n rekeningen betaalt…
Lees ook:Gek geldbericht: backpacker wint jackpot in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Overstappen van bank
Lees ook:Verdwijnt kinderbijslag?
Lees ook:Hoeveel weet jij van financiële zaken?

2 reacties op “Elke baby een miljoen

  1. Tom

    Klinkt leuk.. maar 9 ton van de overheid gedurende je leven… ze besparen op mensen die minder oud worden.. dus stel dat je een baby 1 miljoen geeft.. en deze overlijdt na 18 jaar maar het geld is wel op.. betekend dat de overheid veel meer geld moet ophoesten dan nu :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerdjan

    tuurlijk niet Tom. dacht je dat de overheid gek is? er komt wetgeving op waar je het wel en waar niet voor mag gebruiken. wel als studiefinanciering, niet voor een dikke auto. de bedoeling is dat je je je leven lang financieel veilig voelt. ik vind het wel een goed idee.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.