Cijfervoorbeeld vergelijking banksparen met verzekerd sparen

De kans dat het banksparen per 1 januari 2008 werkelijk wordt ingevoerd is volgens mij best groot. Invloedrijke clubs als de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis zijn druk bezig om er ruchtbaarheid aan te geven, en het moet alleen nog goedgekeurd worden door de Eerste Kamer. Maar wat gaat dat dan concreet voor voordeel opleveren?

Het is allemaal nog afwachten natuurlijk, maar Eigen Huis heeft een concreet rekenvoorbeeld gepubliceerd waarin de vermogensopbouw in de bancaire versie vergeleken wordt met de verzekeringsversie.

Ik ben vooral benieuwd naar de productkenmerken van bankspaarproducten die straks aangeboden gaan worden. Echt zo voordelig en eenvoudig, of worden er op één of andere manier wel weer flinke kosten in verwerkt? De financiële instellingen moeten immers voor het banksparen een aantal fiscale eisen controleren en daarover ook rapporteren. De kosten daarvan willen ze ongetwijfeld terugzien. En wat doen de rentevergoedingen? Variabel? Krijgen we dan stiekeme Postbanksituaties met ongemerkt steeds lagere rentes?

Of krijgen we stuntrentes bij productinvoering die dan later flink teruggebracht worden? Het zal weer het nodige leven in de brouwerij brengen in financieel-adviesland. Want dat was er nog niet genoeg….

Zie ook:
- Banksparen als alternatief voor sparen in verzekering.

Lees ook:Behandeld in Kassa: banksparen
Lees ook:Gekleurde berichtgeving over banksparen
Lees ook:Banksparen als alternatief voor sparen in verzekering
Lees ook:Banksparen – is het nou wat of niet?
Lees ook:Kiezen voor banksparen? Let op de kosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.