Geldbedrijf centraal: Vereniging Eigen Huis

De Vereniging Eigen Huis houdt iedereen scherp, zo luidt de slogan. Daar doen ze in ieder geval hard hun best voor. De VEH laat duidelijk haar stem horen over alle onderwerpen die van belang zijn voor woningeigenaren. Vorig haar streden ze hard tegen het loslaten van het OZB-tarief. Helaas tevergeefs, al lijken de gevolgen van dat loslaten vooralsnog mee te vallen. Ook over het onderwerp hypotheken roept de VEH graag.

Zo had de vereniging in januari nog scherp commentaar op de kwaliteit van het hypotheekadvies in Nederland. Dit was gebaseerd op een onderzoek door mystery shoppers. Ik stelde in reactie daarop voor om de hypotheekadviseurs van de Eigen Huis Hypotheekservice eens mysterieus te bezoeken. Uit eigen ervaring (ik heb er heel even gewerkt) kan ik zeggen dat de werkwijze daar in ieder geval een paar jaar geleden veel te productiegericht was om te kunnen spreken van voldoende aandacht voor de persoonlijke situatie van de klant. Dit soort publicaties irriteert me dan: steek je hand eens even in eigen boezem!

Maar goed, de rol van de Vereniging Eigen Huis is om de belangen van huizenbezitters te behartigen. En daarbij dus ook kritisch naar hypotheekadviseurs te kijken – volledig terecht.

Ze bieden voor leden bovendien allerlei services die erg voordelig zijn. Taxaties, notarissen, aankoopbegeleiding, bouwkundige keuringen. Daar kun je bij de aankoop van een woning veel aan hebben. Minder onder de indruk ben ik van de verzekeringsservice. Dat is niets meer dan een collectieve deal met FBTO, wat ik niet de onafhankelijkheid en kritische instelling vind uitstralen die je van de Vereniging Eigen Huis zou mogen verwachten.

Lees ook:VEH geeft af op hypotheekadviseurs
Lees ook:Vakantiegeld investeren in de eigen woning
Lees ook:Laatste duwtje voor de huizenmarkt?
Lees ook:Inzicht in kosten maakt extra ontevreden
Lees ook:Woonlastenverzekering in het vizier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.