Zorgverzekering 2014 – Nederlanders besparen €1,2 miljard aan premie

biljet2Door de verlaagde premie van de basisverzekering voor verzekeringsjaar 2014 zullen Nederlanders volgend jaar voor €1,2 miljard aan premie besparen.

Op dit moment hebben zes verzekeraars de premie voor de zorgpolis voor volgend jaar bekend gemaakt. Gerekend over deze zes verzekeraars zal de premie voor de basisverzekering met 7 procent zakken. Dat komt neer op een premiedaling van ongeveer €7,50 per volwassene per maand. Op dit moment vraagt DSW de laagste premie, namelijk €95.

Independer verwacht dat de andere grote verzekeraars (CZ, Menzis en VGZ) met een vergelijkbare premieverlaging gaan komen. Zij zullen namelijk ongeveer dezelfde verlaging doorvoeren als marktleider Achmea. De gemiddelde premie voor de basisverzekering bedroeg in 2013 ongeveer €1.280. Uitgaand van een gemiddelde daling van 7 procent, zal de besparing ongeveer €90 per jaar bedragen. Uitgaande van 13,3 betalende verzekerden, zal de totale besparing ongeveer €1,2 miljard bedragen.

Daling van de premie groter dan verwacht
Minister Schippers sprak in september in de Miljoenennota nog de verwachting uit dat de zorgpremie slechts met €24 op jaarbasis zou gaan dalen. De werkelijke besparing valt dus bijna vier keer zo hoog uit. Dit wordt volgens Independer veroorzaakt door lagere kosten voor medicijnen, een scherpere zorginkoop en een selectievere inkoop van zorg. Het eigen risico gaat per 2014 met €10 omhoog, maar deze verhoging wordt ruimschoots gecompenseerd door de premieverlagingen.

De goedkoopste zorgverzekeringen worden op dit moment aangeboden door:
DSW – maandpremie €95,00 (restitutiepolis)
Agis – maandpremie €99,75 (naturapolis)
Avéro Achmea – maandpremie €99,75 (mix van restitutie en natura)

Lees ook:Premie zorgverzekering per 2010
Lees ook:Dalende trend premies zorgverzekering 2014
Lees ook:Grote verzekeraars maken zorgpremie 2012 bekend
Lees ook:Zorgverzekering 300 euro duurder
Lees ook:Premie zorgverzekering 2013 fors hoger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.