Auto WA Casco verzekeren of duurder WA verzekeren?

auto (2)De vergelijkingssite Autoverzekering.nl heeft autoverzekeraars met elkaar vergeleken om inzicht te krijgen in de hoogte van de WA verzekering en de WA Casco verzekering. In 85% van de vergelijkingen blijkt de goedkoopste WA Casco verzekering goedkoper te zijn dan de duurste WA verzekering. Vergelijken loont dus.

De WA verzekering dekt alleen schade aan anderen door uw toedoen. De WA Casco verzekering biedt ook dekking tegen eigen schade door het ongeval. Daarnaast ook bijvoorbeeld tegen brand, vandalisme, ruitbreuk, diefstal en storm. Normaal gesproken zit er een groot premieverschil tussen deze dekkingen ten nadele van de WA Casco verzekering. Autoverzekering.nlheeft de duurste en goedkoopste verzekeringen met elkaar vergeleken met een verrassend resultaat.

In het onderzoek is er een splitsing gemaakt tussen een cataloguswaarde tot €40.000 en boven de €40.000. Voor de auto’s met een cataloguswaarde tot €40.000 was de goedkoopste WA Casco verzekering in de meeste gevallen goedkoper dan de duurste WA verzekering. Het verschil kan maar liefst oplopen tot 52% in het voordeel van de WA Casco verzekering. U kunt uw auto dus mogelijk uitgebreider verzekeren tegen een veel lagere premie.

Voor een paar euro’s per jaar hoeft u niet over te stappen naar een andere verzekeraar. Als u tevreden bent met de huidige verzekeraar of tussenpersoon, moet u blijven zitten waar u zit. Het wordt een ander verhaal als het verschil in premie voor de autoverzekering in de tientallen of honderden euro’s per jaar loopt. Waarschijnlijk biedt de goedkopere verzekeraar namelijk een vergelijkbare kwaliteit en service.

Lees ook:Leeftijd bepaalt beste keuze
Lees ook:Autoverzekering vergelijken op meerdere vergelijkingssites
Lees ook:Autoverzekeringen vergelijken bespaart vele euro’s
Lees ook:Grote premieverschillen tussen woonverzekeringen
Lees ook:Goedkoopste autoverzekering kan de beste keuze zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.